mandag 9. februar 2015

Liljekonvall er hvit som snø av Maria Lang

Da har jeg lest enda en Maria Lang bok, det er en stund siden sist siden jeg prioriterte norske bøker i høst da denne boken kom ut og jeg fikk den som leseeksemplar av Silke Forlag.

Maria Lang skrev mange kriminalbøker og hennes første bok kom på svensk i 1949, og akkurat "Liljekonvall er hvit som snø" kom på originalspråket i 1957. Og denne boken er ganske lik som alle de andre, bare at i denne boken får ikke etterforsker Christer Wijk hjelp av Puck, og hun var vel ikke akkurat noe savn heller.

Det er den vordene brud Anneli Hammar som blir funnet drept, på et svaberg. Hun skulle ha giftet seg på lørdag, men har vært forsvunnet siden fredag, og dukket opp død på et svaberg på søndag.

Det er få personer som er i søkelyset som mulig morder, men søkelyset settes på tidligere arbeidsgiver, forlovede, en sjarmerende kamerat og svigerfar. Christer Wijk får hjelp fra sine kolleger, og mysteriet blir løst til slutt.

Dette er en grei bok å lese, en kosebok på toget, hvor en prøver å unngå å sovne, Men de begynner å bli like, og bøkene er spunnet over samme lest. Jeg skal lese den siste boken som jeg fikk med Silke Forlag, og jeg har i tillegg kjøpt bok en, så jeg skal lese alle. De er så korte og lettleste at det går helt fint, men det er ikke en bok som jeg husker til neste år dessverre. Takk til Silke Forlag for leseeksemplar.

Andre bloggere som har lest denne er Heartart, Karin.

6 kommentarer:

 1. Flott omtale, jeg tror jeg har boken i hyllen jeg også. Tenkte å spare den til ferien, da er små pocket greie å ha med seg. Enig med deg at bøkene er til forveksling like når en har lest noen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Tine! Det er kjekt å ha denne til vinterferien, tenker du leser den ut på en kveld :) Den er en slags kosekrim, og jeg synes ikke at boken er dårlig, det er det at de blir litt like :)

   Slett
 2. Har denne og den siste på vent jeg også.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fine bøker å lese om du vil ha lett underholdning da Anita :)

   Slett
 3. Flott omtale. Jeg har faktisk ikke lest noen av disse bøkene enda, selv om jeg har flere i bokhyllen. Men det blir nok etter hvert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anette :) Jeg prøver å lese dem fortløpende etterhvert som jeg får de fra Silke, men jeg prioriterte norske bøker i hele fjor høst, derfor kom jeg bakpå. Nå derimot leser jeg Maria Lang bøkene igjen, de er så lette og raske å lese :)

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...