søndag 12. april 2015

Blod på snø av Jo Nesbø

På vei hjem fra påskeferien hjemme hos mamma og pappa begynte jeg på Jo Nesbøs's nye bok "Blod på snø". En bok som lå pent innpakket på senga mi da jeg kom hjem, for det var en bursdagsgave. Og siden jeg er Nesbø-fan, så var boken ønsket og jeg hadde store forventninger til den.

Boken handler om leiemorderen Olav som rett før jul i 1975 får til oppdrag fra sin arbeidsgiver om å ta livet av hans unge og vakre kone. Oppdraget er godt betalt og Olav lover å utføre oppdraget, men det er bare en hake, han forelsker seg i offeret. Og når mordet som er bestilt ikke blir utført, så er det Olav som blir jaktet på...

Nesbø skriver som vanlig godt, men det er ikke som på hans beste da han skrev Harry Hole bøkene. Det er raske dialoger, det er drapsorgier og det er noen vendinger som handlingen tar hvor en tenker at det er godt en følger med i handlingen mens en leser. Men boken er på 172 sider, usedvanlig kort, og det virker nesten som om boken er et hastverksarbeid. Det er sikkert ikke det, men jeg ble skuffet. 

Leste "Sønnen" i fjor og der likte jeg ikke alle de grusomme drapene, men handlingen var bra, her ble jeg bare skuffet. Men jeg har lest mange omtaler, og mange som liker denne og det er fint, så klikk inn på bloggene til: Tine, Geir, Astrid Terese, Berit, Åslaug, Randi, Pia.

6 kommentarer:

 1. Så synd at du ble skuffet. Det er jo noe helt annet enn Harry Hole dette her, og jeg synes det er glimrende at Nesbø bryter ut av sin vante form og gir oss noe nytt. Det er noe med sjangeren han har valgt å skrive i som er litt "enkel", noe Fauskanger og Lahlum også gjør. Ikke vet jeg, jeg likte den i alle fall godt :) (...men håper på ny HH med det første) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes også at det er bra at han bryter ut av Harry Hole universet, og f.eks "Hodejegerne" likte jeg veldig godt. Men denne "Blod på snø" ble bare skuffende, jeg vet ikke hvorfor, men her hadde jeg forventet meg mye mer, det er Nesbø - da skal det være bra! Men det er klart, noen dårlige bøker har alle forfattere, så kanskje dette var hans?

   :)

   PS: Ja, la oss håpe på en ny HH-bok etterhvert :)

   Slett
 2. Sveler og Oskar Sylte- ikke så vanskelig å gjette det geografiske opphavet her, hehe. Har også hørt at Blod på snø er nedtur, og bestemt meg for at jeg ikke skal bruke tid på den med det første.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sveler og Oskar Sylte brus er nærmest nasjonal rett på Nordmøre og Romsdal vet du :) Og Blod på snø kan du vente med til den kommer i papaerback, den var ikke årets højdare for å si det sånn.

   Slett
 3. Næmmen! Syntes du ikke den var morsom en gang? Det er vel kanskje feil reaksjon, men jeg smilte fra øre til øre omtrent fra begynnelse til slutt!
  Men helt ærlig: Jeg hadde nok valgt ananasbrus ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hæh?? Syntes du den var morsom?? Altså bøker som skal være morsomme, synes jeg er kjedelige - så det er mye mulig jeg har dårlig humor :) Det skal jeg innrømme, men nei dette var kjedelig.

   Men ananasbrus - det er en höjdare når jeg er hjemme :)

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...