Din, alltid av Gøhril Gabrielsen

Jeg har lest en bok som mange bloggere liker veldig godt, men jeg lot meg ikke begeistre så voldsomt. To tredjedeler av boken likte jeg forøvrig veldig godt, men siste del var ikke på samme nivå synes jeg. Må si med en gang at boken var god, men jeg hadde veldig store forventninger på grunn av alle omtalene jeg har lest.

Første del handler om den tolvårige jenta som er på ferie med sine foreldre, hvor sjalusien ødelegger ferieidyllen. På denne tiden skjer det en alvorlig ulykke som kommer til å prege henne hele livet. Og akkurat denne delen er veldig god. Det er en uhygge og et mørke over historien som gir en gåsehud.

Andre del har jenta blitt en voksen jente og har tatt utdannelse og blitt samboer med Arnt. Samlivet preges av det jenta opplevde som barn og av dårlig samvittighet til moren. Også her skriver Gabrielsen veldig godt, og en føler uhyggen som ligger i bunn i den voksne jentas samvittighet. Men også her preger ulykken henne, som på en måte blir et slags fengsel for henne.

I siste del har den voksne jenta blitt enda eldre og reiser hjem for å ta vare på sin slagrammede mor. Denne handlingen drives frem kun av dårlig samvittighet over det som skjedde da hun var på ferie som tolvåring.  Hun velger bort sitt eget liv for å bøte på samvittigheten, for senere finne ut at hun var helt uskyldig. 

Og akkurat i denne delen synes jeg at det blir litt tregt og handlingen mister litt driv og uhygge som har preget boken frem til nå. Men en absolutt favoritt til Bokbloggerprisen 2015, det tror jeg nok.

Bloggere som har lest og skrevet om boken er: Tine, Ellikken, Stine, Solgunn, Anita, Ann-Helen. Boken er forøvrig lånt gjennom bibliotekets app, nå har endelig 2015 bøkene kommet inn også, noe som er helt genialt, selv om jeg liker bedre å holde i en bok enn nettbrett.

Kommentarer

 1. Jeg likte jo hele boka veldig godt, men jeg vet at det er flere som mener at fortellingen ramler sammen etter andre del, så du er absolutt ikke alene om meningene dine. Er også veldig glad i ebokbib, genialt konsept :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg så at du likte boken veldig godt og da må jeg linke. Men historien falt litt på slutten og det trekker ned for min del, dessverre. Hadde den holdt samme intensitet gjennom hele boken, så hadde jeg nok slukt den mye raskere.

   Ebokbib er et fantastisk konsept :)

   Slett
 2. Flott omtale Gro! Som du vet likte jeg, i likhet med mange andre boken godt. Er enig i at siste del ikke har samme nerven som starten. Takk for linking :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Tine, og selvsagt linker jeg. Jeg så at du også likte boken veldig godt og det skjønner jeg, men slutten var ikke så bra som starten, skulle ønske den holdt samme kvalitet for da hadde det vært en av de beste bøkene jeg noen gang hadde lest :)

   Slett
 3. Veldig, veldig enig: Siste del er svak og ødelegger helhetsinntrykket. - Samtidig som de foregående delene er så solide at det ikke kan være (helt) til forkleinelse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Ellikken, det var så utrolig dumt at hun ikke greidde å fullføre for å si det slik, for historien er så bra fram til siste del.

   :)

   Slett
 4. Jeg synes nesten siste del er det beste, jeg. Det er jo til å bli gal av at hun ofrer seg så fullstendig for den fryktelige moren sin. Kan hende jeg føler det litt ekstra sterkt fordi jeg vet om flere tilfeller hvor barna har dette ubrytelige båndet som gjør at de holder fast ved foreldrene sine, enn så gode grunner de har for å kutte kontakten og vel så det. Med andre ord synes jeg hun fullfører med glans.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var interssant Lena, at du likte den best. Jeg syntes den var bare kjedelig, for de to første delen de gjorde det vanskelig for meg å legge fra meg boken.

   Uff det er bare sørgelig at det flere som holder fast ved sine foreldre selv om de burde ha brutt kontakten. Slike tilfeller kjenner ikke jeg til, men jeg skjønner det gir boken en annen dimensjon da.

   Slett
 5. Jeg likte hele boka godt-- synes hun skildrer det triste symbiotiske forholdet til mora, begredelig er det, så godt i siste del.. Og de to deler foran bygger opp til denne elendigheten.. Takk fot link!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig i at hun beskriver forholdet mellom mor og datter godt, men allikevel syntes jeg den delen trekker ned i forhold til de to andre, for de er så full av nerve.

   Selvsagt linker jeg :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup