Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz av Marit Kaldhol

Jeg har lest boken "Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz", enda en gang. Jeg leste den i mars i fjor, men siden den er nominert til Bokbloggerprisen i kategorien Årets roman så ville jeg lese den enda en gang, Og det er jo tross alt den boken jeg likte best i 2014 vi snakker om. Etter å ha lest den for andre gang, så liker jeg den om mulig enda mer.

Historien om Jenny som er lillesøster til Solrun, disse to har mistet moren sin i en ulykken noen måneder tidligere og bor på en tun hvor den nesten blinde bestefaren bor i nabohuset. Boken er delt opp i små kapitler, det er tilbakeblikk til tidligere opplevelser jentene har hatt, og da moren omkom. Og innimellom hører vi om tingenes tilstand nå, som ikke er så bra.

Jenny er bekymret for sin storesøster som er blitt rusavhengig og for bestefaren som stadig ser dårligere. Hun savner sin mor og tar et for stort ansvar på sine unge skuldrer og det går utover skolen.

Men igjen er språket det fineste. Det er en trist og sørgelig historie om Jenny som pårørende til en rusavhengig og hvordan hun takler og lever med det, men det er språket til Kaldhol som er så vakkert. Siden jeg leste og omtalte boken i fjor så skriver jeg ikke så mye mer, men flere omtaler finnes her.

Boken anbefales! 

Kommentarer

 1. Tror jeg skal gjøre som deg, lese den en gang til. Selv om jeg husker den veldig godt, for den gjorde sterkt inntrykk på meg. Absolutt en av de beste av fjordårets utgivelser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den fortjener å leses en gang til :) Og du med ditt lesetempo, leser nok denne på en time. Men den er så fin, og setningene de flyter så fint. Og så er historien trist og vemodig på en gang.

   Slett
 2. Hm.. Kanskje jeg må lese denne en gang til jeg også? Likte boken veldig godt og for meg var det en del å kjenne seg igjen i. Kaldhol skriver veldig bra og den boken du skrev om sist er på vei hjem til meg, gleder meg til å lese den også! Kaldhol må mer opp og frem for det fortjener hun!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, les den en gang til Beathe, jeg tror du vil like den minst like godt og faktisk enda bedre denne gang :)

   Og jeg er helt enig med deg, Kaldhol må opp og frem hun fortjener alle de nye leserne hun kan få :) Gleder meg til å høre hva du synes om "søkeord"-boken.

   Slett
 3. Jeg har allerede lest den flere ganger. Eller det vil si, skummet og bladd. Hver gang jeg tar den ned fra hylla og begynner å bla, så greier jeg ikke å legge den fra meg. En aldeles nydelig og hjerteskjærende bok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror også at jeg senere kommer til å lese denne boken. Som deg synes jeg denne er nydelig og hjerteskjærende, men faktisk så ble jeg mer fanget inn i historien denne gang enn i fjor.

   Slett
 4. Jeg må få lest denne igjen, skjønner jeg. Likte den svært godt første gang :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du vil like den minst like godt denne gangen Silje :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup