Morfar, Hitler og jeg av Ida Jackson

"Morfar, Hitler og jeg" er nominert til Bokbloggerprisen 2014 i åpen klasse, og derfor ble det nødvendig for meg å lese den, for jeg har tenkt å lese alle de nominerte før jeg stemmer. 

Denne boken handler ført og fremst om Per Pedersen Tjøstland og Ida Jackson. Per P. Tjøstland er morfaren til Ida og helt tilfeldig fant hun ut at han var en SS-mann, redaktør for en nasjonalsosialistiskukeavis som "Germaneren" og en frontkjemper. Og dette ble det bok av. 

Og jeg liker ideen, og boken er interessant, men jeg kjente at jeg kjedet meg. Det tok meg nesten en uke fra jeg startet med den og til den var lest, og det er ganske lang tid når jeg tar tog og t-bane nesten en time hver dag og boken ikke er mer enn på 250 sider,

Nå skal det sies at Ida Jackson har lagt den mye jobb i boken, for morfaren hadde vært død i fire år, da hun begynte å skrive på boken. I tillegg visste ikke barna til Tjøstland så mye om farens bakgrunn, siden han ble en mann som gikk i bibelgrupper og var ganske annerledes etter krigen. Og som morfar var han en elsket bestefar. 

Jeg har ikke så mye mer å tilføye, mange bloggere har skrevet om boken, og de aller fleste har likt den. 

Her kan du finne flere omtaler om denne boken som mange liker og er manges favoritt, jeg har to andre bøker å lese før jeg kan gjøre meg opp en mening om hvem som skal vinne Bokbloggerprisen 2014 i åpen klasse. 

Kommentarer

 1. Synd du kjedet deg med denne boka...Jeg er en av dem som likte den veldig godt og synes den var sterkt og modig skrevet.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker at du likte denne veldig godt, og jeg hadde store forventninger til at jeg skulle like den også, derfor ble jeg lei meg da den ikke falt i smak... Men sånn er det med bøker som med alt annet, smaken er forskjellig :)

   Slett
 2. På den positive siden - nå har du bare 2 bøker å slites mellom i Åpen Klasse.
  Valget ble nå såå mye lettere!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sant Ingalill! Og vet du hva, jeg har lest to av tre vinternoveller, og de er så bra!! Skal lese den siste nå i slutten av uka og jeg gleder meg til å lese den :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup