Fotturar i Norge av Gaute M. Sortland

Dette er en bok jeg ikke hadde noen planer om å lese i det hele tatt, men så leste jeg Ingalills omtale og ble omvendt. Boken ble lastet ned fra e-bib, og det var til tider ganske fornøyelig, men vanskelig å omtale.

Boken består av små tekster hvor "Fotturar i Norge" er hovedpersonen. Enten "Fotturar i Norge" er en person, eller en bar, eller sneglegift for å nevne noe.

En historie er om "Fotturar i Norge" som kjører langtransport og forelsker seg med ei var Litauen eller Latvia og har det fint, helt til han en dag får et illebefinnende på kjøretur og omkommer. En annen historie er om to gamle klassevenner som møtes på baren "Fotturar i Norge". Han ene har kreft i tarmen og han andre er narkoman og de finner tonen. Og historiene varierer fra veldig korte til de som er som en novelle.

Ingalill mener at dette er et blikk på Norge, og det er jeg enig i. Det er hverdagsmennesker og hverdagsøyeblikk som preger boken, og den er så absolutt lesbar og anbefales! Les også Anitas fine omtale på nynorsk. Bildet er lånt fra Samlaget sine sider.

Kommentarer

 1. Takk for link. Artig at du også likte boka Gro.:) Må mange få øynene opp for denne rare boka.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg flere gjør også, den er litt rar, men god :)

   Slett
 2. Det er så artig at dere har falt for en bok som kan virke "snål" ved første øyekast. Tror jeg må ta en titt på den jeg også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den virker litt snål og er litt rar, men god :) Og den handler ikke om å gå turer til fots i Norge, som jeg først trodde da jeg bare så tittelen.

   Slett
 3. Yess! Du likte den. Ble litt bekymret da jeg leste at du måtte legge den fra deg -).
  Den fortjener mange lesere. Alt for god til å drukne i bokhøsten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg la den litt fra meg, fordi jeg heller ville lese Emanuelsen som jeg kjøpte meg, men så ble jeg mer og mer fristet til å lese ferdig denne. Jeg likte den godt og den må opp og frem Ingalill :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Kniv av Jo Nesbø

Setesdalsmønster på tovet sitteunderlag