Ord på S av Guro Hoftun Gjestad

Nok en gang har jeg lånt en bok fra ebib, det er helt genialt når en skal på ferie. Da kan en lese bøker gratis på iPhone eller iPad og det er så lett å dra med seg.

Jeg prioriterer norske bøker, som er kommet ut i 2015, og denne gangen var det Guro Hoftun Gjestad sin ungdomsroman "Ord på S". Og denne boken likte jeg svært godt, den var både trist og glad på en gang, faktisk.

Boken "Ord på S" handler om Solveig som blir kalt Sun og er snart 18 år. Hun bor sammen med sin far i et hus, hvor bestemor bor i nabohuset. Moren til Sun stakk av til Spania med kjæresten da Sun var liten, for å bli dykkerinstruktør. 

2.mai og våren er i anmarsj skjer det triste. Pappaen til Sun, også kalte "Flaksekongen" for de han ofte fikk Yatzy på tre kast dør. Han faller ut av heisekrana og dør momentant. Suns verden snus opp ned og hun og bestemoren forebereder begravelsen. Og i begravelsen spiller Simen, han er nitten år og spiller "Over the rainbow" på fiolin og Sun forelsker seg.

Men hun blir usikker kan en være forelsket og glad, selv om verdens største sorg har rammet henne? Og akkurat denne balansegangen beskriver Guro Hoftun Gjestad så fint. Du kan nesten føle fortvilelsen til Sun når hun oppdager at hun blir glad i møtene med Simen, mens hun egentlig sørger. 

Tine, Eli og Ann-Helen liker denne boken og jeg er så enig med dem. Foreløpig kommer denne boken høyt opp på lista over de bøkene jeg vil nominere til åpen klasse til Bokbloggerprisen 2015. Jeg har lånt bildet fra Aschehoug sine sider.

Kommentarer

 1. Så kjekt å høre at du er enig med oss som liker denne boken. Den er fremdeles en av mine favoritter blant nye norske i år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne boken er så absolutt en favoritt i åpen klasse. Nå er det bare å håpe at flere plukker opp denne :)

   Slett
 2. Har flere ganger lånt den på ebokbib men har hver gang levert den tilbake uten å ha lest den, skal notere meg denne bak øret og se hva jeg får tid til i løpet av høsten, selv om jeg blir nysgjerrig når alle dere liker den så godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en veldig kort bok, og lett-skrevet så du vil nok lese den ut på kort stund. Og den er god, den anbefales :)

   Slett
 3. Å! Ja, denne er så fin. Takk for link.

  SvarSlett
 4. Nå ble jeg oppriktig glad! Det er så fryktelig skummelt å være den første som skriver om en bok, en bok man blir fullstendig betatt av. - Man bruker superlativer og føler man tar helt av, med fare for at andres forventninger blir urealistisk skyhøye med påfølgende kritisk radbrekking.

  Men du likte den! Dere liker den! Vi liker den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet hvordan det er :) Sånn hadde jeg det hver gang noen leste Kaldhol boken i fjor, jeg var livredd for at noen skulle slakte den. Og om noen ikke likte den så hadde det vært greit, men det er noe med en bok som nesten ingen andre har lest og en selv blir så begeistret for :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup