Forberedelser til Bokbloggerprisen 2015

Jeg så et innlegg hos Ingalill tidlig i høst om forberedelser og jeg tenkte at jeg skulle skrive et også. Og nå er det to måneder til nomineringen begynner og jeg har tenkt å skrive noe om mine favoritter og fortelle noe om det som skal leses.
Disse tre bøkene er store favoritter hos meg! 

Det er ikke minst Bjørn Vatne sin "Slik skal vi velge våre ofre". Det er en veldig god bok om en far med aleneforelder til Ingrid på fire år. Han strever for å være en god far og gjøre en god jobb på dagtid og er et nett-troll om natten. Kort presentasjon, men det er en veldig god roman.

Synnøve Macody Lunds debutroman "Personar du kanskje kjenner" er god. Tre kvinnehistorier flettes elegant sammen og det er en skuespiller, student og alenemor som krysser hverandres vei. Og rammefortellingen er juledagene Macody Lund er hos faren. En bok som anbefales.

En god bok i åpen klasse er "Kjære søster" av Alf Kjetil Walgermo. Boken handler om Eli Anne som sørger over søsteren Amalie som døde i en ulykke. Og Eli Anne skriver på veggen på Amalies Facebookprofil som blir hennes måte å kommunisere med sin døde søster. En god bok om sorg, på nydelig nynorsk.
Og her er noen bøker jeg har lest og noen jeg skal lese. Jeg her må nevne Vetle Lid Larssens roman "Hvordan elske en far og overleve". En bok jeg likte svært godt, den er godt og morsomt skrevet om en veldig kjent skuespiller. En bok som kommer høyt opp når jeg nevner årets beste bøker.

Jeg skal lese Helle Stensbak "Monopol" og "Ada splitter naken" i tillegg til biografien til Petter A. Stordalen "Jeg skal fortelle deg min hemmelighet" og "Slip hold" som jeg har lånt av Silje.

Er det noen som har andre forslag til bøker som bør leses, og har dere andre favoritter? Jeg ønsker gjerne å høre om de.

Kommentarer

 1. Vatne sin roman blir sikkert nominert fra meg, Macody har jeg også lest men rynket pittelitt på nesen :) Novellesamlingen Bøen var veldig flott så også Historien om et godt menneske. Jeg har mange 5ere og 6ere på listen min, ta gjerne en titt: http://tinesundal.blogspot.no/p/bokbloggprisen-2015.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Novelle samlingen til Bøen og Tellemark har jeg planer om å lese! Men jeg skal innpå siden din for å se også, for å få noen tips. Men boken til Emanuelsen likte jeg ikke, jeg nominerte han i fjor, men det skjer ikke i år :)

   Slett
 2. Mine beste bøker: Din alltid av Gøhril Gabrielsen, Macody Lund, Vatne, Hvordan elske en far...., Vingebelastning. På thriller/krim-fronten: Nødhjelp av Sidsel Dalen, Stjerner over mørke under av Ingeborg Holm Berg. Dikt: Åstedsblomster av Torgeir Rebboledo Pedersen. Mine 2015-bøker er listet opp med rødt her: http://artemisiasverden.blogspot.no/p/bker-lest-2015.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Fire av "dine" romaner har jeg lest Anita:) Flatland sin bok har jeg planer om å kjøpe som julegave til meg selv, den har jeg veldig lyst til å lese i tillegg til Tellemark og Bøen sin novellesamling.

   Slett
 3. Ja, og så glemte jeg Erlend Loes Slutten på veden slik vi kjenner den... Håper du leser den.:) Den tredje boka om Doppler..

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du likte den Anita! Jeg leste Doppler da den kom ut og Volvo Lastvagnar noen år etter. Så den har jeg svært lyst til å lese :)

   Slett
  2. Det håper jeg du gjør Gro.:)

   Slett
 4. Ehm - Havboka -))
  (ok da, jeg vet du sa du ikke hadde lyst)
  Jeg får nøye meg med at du nevner Tellemarck.
  Det er rart dette med lysten. Ingen av dine 3 favoritter vekker noen umiddelbar leselyst hos meg. Har dog lånt Vatne på bib - fordi dere skryter så. Det er første skritt.

  Min egen topp 3 er pr. idag:
  I tilfeldig rekkefølge: Tellemarck, Fotturar, Havboka - og kanskje Vingebelastning.
  Men det er mye igjen å lese. MYE! Forresten: Har lest Vetle LL - og synes den var ok - men det aner meg at jeg ikke er like begeistret som Anita og deg, også er det idiotisk at den er merket roman..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, Tellemark må jeg få lest, ser den er ledig ofte på e-bib, så den får jeg med meg :) Og Vatne MÅ du lese Ingalill! Den er så bra.

   Nå glemte jeg Fotturar for den likte jeg veldig godt, det var litt æsj merker jeg. Og jeg mener at Vetle LL boken et mer en biografi enn en roman, men den et god. Gleder meg til ditt samleinnlegg Ingalill :)

   Slett
 5. Vatne sin roman lånte jeg tidligere på ebokbib men leverte den ulest tilbake, jeg har nå lånt den igjen og satser på at den blir lest denne gangen! Har lest "Kjære søster" og den likte jeg godt, Jeg likte i likhet med Anita Holm Berg sin bok, den kan anbefales! Hadde store planer om å ikke lese så mye norsk nå på tampen, men kanskje senhøsten er en veldig dum tid å lese "alle andre bøker" på, merker en dragning mot de norske bøkene når "alle andre" leser det selv om jeg har mest lyst til å lese gamle bøker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser stort sett mest norsk uansett, men det blir mye låsning på ebib nå som vi har Bokbloggerpris :) Jeg synes det er mye bra i år også, men ikke sånn som i fjor at jeg har en favoritt jeg brenner for (i fjor var det Kaldhol).

   Du har lest mye norsk du da Beathe og jeg skal se på lista din over 2015 bøker etterhvert. Gøy å bli anbefalt bøker!

   Slett
 6. Fuck verden av Monika Steinholm vil jeg anbefale, og Slipp hold da, men den har du jo på lista alt(kjenner jeg kommer til å være nervøs helt fram til jeg ser noen linjer her om boka ;)).

  SvarSlett
  Svar
  1. Fuck verden er en bok jeg skal huske også :) Håper jeg finner den på ebib etterhvert :) Liker Slipp Hold godt foreløpig :)

   Slett
  2. Jeg er ikke helt fornøyd med utvalget på ebib, men håper det blir bedre med tid og stunder. Så bra at "Slipp hold" har falt i smak så langt. Kos deg videre(mener jeg leste i et annet kommentarfelt at du skulle på ferie :)).

   Slett
  3. Takk Mari! Jeg er på ferie og koser meg i varmen!

   Jeg synes utvalget er ganske bra på ebib, men jeg vet ikke om det har noe med å gjøre at lånekortet er fra Deicmanske bibliotek i Oslo?

   Slett
  4. Jo, det tror jeg absolutt har en sammenheng, for jeg må velge mitt bibliotek når jeg skal logge meg inn. Så jeg vil tro utvalget varierer ut i fra hvilket bibliotek man er tilknyttet :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup