Slipp hold av Heidi Sævareid

Jeg har lest en 2015-bok som mange liker, og det skjønner jeg godt! For denne ungdomsboken likte jeg og den ble også Bragepris-nominert i uka som gikk, "Slipp hold" av Heidi Sævareid er bok som kan få mange nomineringer til årets Bokbloggerpris.

Mari er sammen med Torger. Hun går på videregående skole på Foss mens Torger går på Katta. Allerede der skjønner en at det er en hvis forskjell på de to. Han er streit og med en klar plan på han skal bli, mens hun er litt frika men tar seg sammen for kjæresten sin.

Torger skal hele tiden vite hvor Mari er, hvem hun er sammen med. Han er ikke særlig aktiv på sosiale medier, men er på Facebook og Instagram for å sjekke hva Mari gjør.

Så når Mari blir hodestups forelsket i August, som er en god kamerat av en som bor i kollektivet hennes så har Torger vanskelig for å forstå at Mari velger bort han. August er en mann som går på line i parken og driver med suspension i tillegg til at han er piercing-lærling. Og akkurat suspension vies mye plass i boken, Suspesion vil si at en løfter opp menneskekroppen i kroker som er festet i piercinger. Noe som høres vondt ut, men Mari kaster seg ut i det og blir løftet opp etter kroker på Blitz-huset.

Boken er bra skrevet og den forelskelsen som Mari føler når hun møter er til å ta og føle på. Så Mari, jeg likte boken veldig godt så takk for tipset. Takk til Silje for lån av bok også, som jeg leste ut på ferie.

Flere bloggerer som har lest boken er: Silje, Julie, Elisabeth, Ungdomsboka.

Kommentarer

 1. Det er så spennende at så mange har lest denne boken, og jeg blir like "overrasket" hver gang jeg leser at dere er så fornøyd med den. Jeg takket nei til den pga. suspension-temaet, jeg hadde ikke fantasi til å se at det kunne bli noe bra. Kanskje jeg rett og slett må tenke meg om en gang til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skjønner deg godt Tine, men jeg har hørt så mange lovord i det siste så da måtte jeg låne den av Silje. Den er absolutt verdt å lese Tine, for suspension temaet er dominerende men ikke forstyrrende! :)

   Slett
 2. Fin omtale Gro. Jeg leser i grunn ikke noe særlig ungdomsbøker, så denne får nok vente til en eventuelt langlistelesing.. Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser faktisk mange ungdomsbøker og denne er en av årets aller beste! Den får komme på kortlist vet du, så får du også lest den Anita ;) Ha en fin søndagskveld du også!

   Slett
 3. Juhuuu, skal vi feire sammen, Silje? :D Ingen grunn til bekymring altså. Fine boka, suspension var jo et tema jeg gruet meg til å lese om, men takket være denne boka ble jeg litt mer opplyst og har et litt annet innblikk i fenomenet. Aller best liker jeg at Sævareid skriver en historie som føles så ekte, og karakteren så levende.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det synes jeg vil skal - feire at boken er så bra :)

   Suspension er et spesielt tema, men forfatteren fletter det inn så bra, og ja karakterene er veldig levende beskrevet. Jeg ser for meg den ny-forelskede Mari der hun balanserer på line i parken.

   Slett
  2. Ja, det synes jeg vi skal gjøre, Mari :-)

   Slett
 4. Jeg er fullstendig på ungdomsroman-kjøret nå, så denne skal rykke frem i kø - spesielt hvis den er nominerbar til Bokbloggerprisen. Jeg husker at Mari har anbefalt den (og at jeg tildigere også har sagt jeg skal lese den.. Den tiden, den tiden.). Men nå må det bli. Takk for påminnelsen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, enig det er litt for lite tid. Jeg har også lest utrolig mange ungdomsromaner i det siste, i forhold til hva jeg har lest før. Og denne "Slipp hold" er blant de aller beste bøkene jeg har lest i år. Veldig god bok :)

   Slett
 5. Jeg har sett at mange liker denne og tenker at jeg jammen må lese den selv. Takk for at du minnet meg på den :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en bok som fortjener å bli lest av mange Astrid Terese, håper du leser den :)

   Slett
 6. Veldig bra bok! Du må forresten lese "Vanessa Svartmo". Det er en av mine nominasjoner i år. Kjempegod ungdomsbok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lena, da skal jeg skrive ned den også, jeg skal lese ut de to jeg har hjemme og så skal jeg se hvor mange jeg får lest til 01.01 :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup