Ingrid Winters makeløse mismot av Janne S. Drangsholt

Jeg har lest en bok som mange likte ganske godt her på høsten. Og en bok som fikk en del oppmerksomhet, fordi Henriette Steensrup kjøpte filmrettighetene til boken og skal spille hovedrollen som Ingrid Winter. 

Ingrid Winter er er trebarnsmor som kjøpte et hus en million over prisantydning uten å ha solgt sitt eget og advokatmannen gir Ingrid beskjed om å selge så fort som mulig. I tillegg er det FAU møter, konflikter på jobb og dørselgere som vil selge alarmer. Og til alt overmål, sendes hun til St, Petersburg for å få til et samarbeid over landegrensene med russerne. Og her er det et ikon som stjeles og hostesaft som drikkes og det hele blir ganske vilt.

Jeg likte boken godt halvveis. Da kjempet Ingrid hjemme med barn, mann, jobb, kollegaer og det som hører med i et helt vanlig familie liv. Men når hun da sendes til St. Petersburg tar det helt av og jeg synes det blir for hysterisk. Ingrid Winter går fra å være morsom og troverdig til å bli en parodi av en hysterisk dame.

Men jeg synes Ingrid Winter skriver morsomt og godt. Det er en bok med mye dialog som gjør at det går fort å lese.  Etter mange triste og litt trege bøker trengte jeg en sånn oppkvikker av en bok, men for meg dalte kvaliteten da det tok helt av i St. Petersburg.

Andre bloggere som har lest boken er: Tine, Ellikken, Marianne, Solgunn, Berit, Lena, Tone og Ingalill. Jeg har lånt boken av Elin. Bildet er lånt av Tiden Forlag.

Kommentarer

 1. Denne boken traff meg når jeg trengte noe lettlest, så den ble perfekt. Ser hva du mener med at det tar litt av når hun reiser til Russland, det gjorde det absolutt. Takk for linking, og fortsatt god jul Gro :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trengte også noe lettlest nå rett før jul og i juletider, og denne likte jeg på grunn av det. Skulle ønske Russlandsreisen tok mindre plass, og at hjemme-Ingrid fikk mer plass, da var boken på sitt aller beste :)

   Selvsagt - linking til andre bloggere liker jeg :) Fortsatt god jul du også!

   Slett
 2. Jeg ble fristet nå til å lese, sikkert fordi jeg akkurat nå trenger noe lettere og morsomt. Er den en BBP-nominasjon verdig synes du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kommer til å nominere den, men den kommer ikke på topp tre, på min liste. Men skal du lese noe lettere og morsomt så anbefales den, den går unna på noen timer :)

   Slett
 3. Denne boken likte jeg veldig godt! Er helt enig med deg i at det kanskje ble litt for mye av det gode da hun var i Russland ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, boken var veldig god - halvveis, men så ble det litt too much i Russland. Men jeg kan tenke meg at det blir morsom film etterhvert :)

   Slett
 4. Brått følte jeg meg litt mindre sær og vanskelig! Siste halvdel av boken ødela alt for mye for meg. - Men av og til er det greit med sådan litteratur, sa hun og leste videre på En liste for livet...

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er da ikke sær og vanskelig, men ærlig. En må skrive den den mener da Eli, hvis ikke blir ikke blogging artig :) Og Russland turen, den ble rett og slett for mye!!

   Slett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 5. Denne liker jeg egentlig bedre og bedre jo mer jeg tenker på den, men jeg er enig i at St. Petersburg - delen ble litt "over the top" :-D.

  SvarSlett
  Svar
  1. St. Petersburg var too much, men starten med huskjøp og alt det andre like jeg utrolig godt. Hun skriver morsomt, og jeg klarte ikke helt å legge fra meg boka som jeg las tre kvelder like før jul :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen