Etter deg av Jojo Moyes

2016 har startet tregt for meg, på lesefronten. Syntes det var tungt å plukke opp bøker igjen, etter å ha lest norske bøker på spreng de siste månedene i 2016. Men nå føler jeg at det går lettere og første bok er lest. Det ble noe så lett lest som "Etter deg" av Jojo Moyes, som jeg ønsket meg til jul og fikk.

Jeg trodde ikke jeg skulle like "Et helt halvt år", siden alle sa til meg at den var SÅ bra. Og faktisk så likte jeg den, og i tillegg så godt, at jeg ønsket å lese oppfølgeren "Etter deg" også.

I "Etter deg" har Louisa Clark kjøpt seg en leilighet for pengene hun fikk fra Will Traynor. Hun har reist i 18 måneder, men så slått seg til ro i et leilighet som ikke er hjemmekoselig på Londons østkant. Hun jobber på en pub på en liten flyplass, en jobb hun mistrives i, men tjener penger. 

En kveld, etter at hun hadde drukket mye går hun på taket og faller ned og ender på sykehus. Ambulansemannen som plukker henne opp kommer til å få mye å si for Louisa, selv om ikke alt går helt knirkefritt i starten. Dessuten blir hun oppsøkt av Will Traynors ukjente datter på 16 år, som hun gjør sitt ytterste for å kunne hjelpe.

Louisa er like sjarmerende og morsom som i bok en, og en ønsker det skal gå henne vel. Allikevel så får en litt lyst til å røske tak i henne, for blant annet får hun sjansen til å reise til New York for å jobbe så vingler hun og tenker heller på det trygge hun har fra før med jobben på flyplassen som hun misliker.

Dette er en god oppfølger. Den følger opp "Et helt halvt år" til de grader, og alle spørsmål en satt igjen med blir besvart i denne boken,. "Etter deg" er ikke like rørende som "Et helt halvt år", men å toppe den er nesten ikke mulig.

Boken slutter også på en sånn måte at en får følelsen av at det kan komme en bok til. Hvor lurt der er jeg litt usikker på, for jeg er redd det kan bli litt vel likt etterhvert, for jeg føler at Moyes ikke fornyer seg så veldig. 

Det er mye luft og dialoger i boken, så selv om den er på 500 sider, så blir en ikke skremt av å lese denne, den kan slukes ganske fort. Her er det ikke mye undertekst, men er en ute etter en lettlest roman, så er denne absolutt anbefale, 

Andre som har lest boken er: Tine, Hearart, Randi, Anette.

Kommentarer

 1. Godt du er i gang med lesingen igjen Gro, og for noen nydelige votter du har fått sammen med boken :) Jeg er enig med deg at oppfølgeren var bra, passe forskjellig fra den første, samtidig som vi får nøstet opp i løse tråder. (Takk for linking :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å være i gang med lesingen igjen, men det går litt tregt nå på starten av året :) Forresten vottene har jeg strikket selv, fikk garn og mønster av ei venninne til jul.

   Slett
 2. Denne skal jeg også lese. Likte "Et helt halvår" meget godt, å det frister å lese mer av denne forfatteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Likte du forrige bok Janne, så vil du elske denne :)

   Slett
 3. Jeg tror jeg er den eneste i verden som ikke har lest noe av denne forfatteren ennå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Men det er enda ikke for sent Ina :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup