Historie om et eksteskap av Geir Gulliksen

I november stilte jeg meg i kø for å låne denne boken på e-bib, for å lese den til jeg skulle nominere til Bokbloggerprisen, men det var først denne uken den ble tilgjengelig. Og da lastet jeg den ned for å lese den, for å se om den kunne ha blitt nominert av meg, men nei, så begeistret ble jeg ikke.

Boken handler om et ekteskap, mellom legen Timmy som nå jobber i direktoratet og journalisten Jon. De lever et godt ekteskap, med sine jobber, to sønner, og Jons datter fra et tidligere ekteskap som bor hos dem av og til. Timmy jobber mye, mens Jon steller hjemme, noe han liker.

Men en dag møter Timmy en nabo på jobb. Han sender henne en e-post og de begynner å møtes regelmessig. Naboen heter Harald og er en sporty mann, han løper, går på ski og klatrer, noe han også tar med Timmy på. Sakte men sikkert flyter Timmy bort fra Jon og barna og innleder et forhold til Harald.

Boken handler om ekteskapet mellom Timmy og Jon, og hvordan han ser på at Timmy kunne bryte opp fra det trygge livet hun levde. Jon ser for seg hvordan det treffet var og hvordan de løper på turer og går på skiturer. Handlingen er god nok den, men jeg synes det blir for mye gjentakelse. I tillegg er det også mye sex i boken, og noe av det var vel ikke nødvendig å ta med for også der syntes jeg det ble gjentakelse.

Alt i alt ble dette en OK leseopplevelse, men jeg synes de bøkene jeg nominerte til Bokbloggerprisen er bedre, så det gjorde ikke så mye at den ikke ble ledig før i januar. 

På grunn av en ugrei PC så blir det hverken bilder eller linker. Jeg håper PC'en vil bli greier med dagene utover. 

Kommentarer

 1. PC`er med vinterdepresjon vil vi ikke ha, håper på snarlig vår. Denne boken har jeg ikke hørt om. Det var bra boken ikke ble en innertier, siden nomineringen er over. Jeg har også lest flere 2015 bøker etter fristen, og priset meg lykkelig over at de ikke nådde opp.

  SvarSlett
  Svar
  1. PC med vinterdepresjon er ikke gøy! Det ser ikke ut til at det blir bedre heller så nå må jeg ta den med til IT-gutta :) Nei denne boken er ikke noen innertier og jeg gleder meg til å lese bøkene som er på kortlista!

   Slett
 2. Herregud hvor fort tida går. Rekker ikke følge med noe. Plutselig ligger jeg fem poster bak - på alle blogger, en lettelse at en av dine var Jojo, for hun skal jeg fremdeles, fordomsfullt, ikke lese. Kimen derimot burde jeg lese, selv om Tarjei egentlig er litt for symboltung og lyrisk for meg. Uansett Gulliksen har jeg lest. Og jeg likte den ikke noe særlig. Synes hele greia ble vel oppkonstruert og skulle han først presse denne Timmie ut i utroskapen kunne den gått mye lenger. Hovedfølelsen var at jeg ble dritlei fortelleren. Så ingen nominering fra meg eller.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke blogget så mye i år da, rett og slett fordi jeg sliter litt med å orke å lese så mye som i fjor. Skal lese langt mindre i år og slappe av og kose meg med lesingen. Akkurat nå lesere jeg boken om Lance Armstrong innimellom, men jeg må ha pause, blir så kvalm!

   Har ikke lest omtalen din, men den skal jeg finne nå. Får dessverre ikke linket deg, siden PC'en min må på reparasjon... :)

   Slett
  2. Ingen grunn til å bruke tid på lete etter anmeldelse, for ingenting er skrevet, bare surmuling i kommentarfelt. (PC på reperasjon høres fryktelig stressende ut)

   Slett
  3. Jeg lette litt, brukte søk-feltet på bloggen din, men fant bare en tolinjers kommentar om at den var lest :) Ingen ting å linke i hvertfall.

   PC'en repareres av de på jobben, IT-gutta der, men jeg må nok kjøpe en ny etterhvert... :)

   Slett
 3. Jeg likte denne veldig godt, nominerte den også - til ingen nytte. Og ligger også laangt etter. Ææ! Tiden går fra meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Syntes du den var bra! Det var interessant. Jeg ble aldri revet med inn i historien, dessverre!

   Tiden går fra meg også Lena, har vært litt slapp på lesefronten... :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup