Biografi lesesirkel XVIII

ROD - Min selvbiografi av Rod Stewart


Jeg har lest biografien om Rod Stewart, en artist jeg ikke akkurat liker så godt, men de er aller mest fordi jeg ikke er så glad i musikken hans, men siden boken stod ulest i hyllen og Anita hadde valgt rockeartister i Ingalills biografi-lesesirkel så ble det den. Og jeg ble overrasket, og faktisk syntes jeg at det var nesten trist å bli ferdig med boken, fordi jeg syntes Rod Stewart virker som en sjarmerende og hyggelig mann. Ikke rart han har sju barn og vært gift fire ganger :)

Boken er inndelt i kronologiske kapitler, men innimellom er det noen avsnitt som han kaller "Intermezzo", hvor han blant annet forteller om fotballinteressen og interessen for å bygge jernbane. Kapitler som gjorde historien mer interessant.
Rod Stewart ble født på slutten av andre verdenskrig i 1945, som en attpåklatt etter to brødre og to søstre. Han begynte tidlig å interessere seg for musikk, og ble med i diverse rockeband, blant annet Faces. Han beskriver en tid hvor en kunne kjøre bil uten førerkort og med promille, og Rolling Stones som satt på puben og holdt konserter i strikkede jakker. Det hele virket sorgløst, og Stewart hadde en viss suksess, uten at det tok helt av.

Han forteller om damehistorier, hvor han bedro sine koner, og at han ble far før fylte 20 år og den datteren ble adoptert bort.En datter som senere tok kontakt med faren sin og har nå et godt forhold til han.

Hans karrière var delvis på hell på begynnelsen av 2000-tallet, hvor han da fikk en idé om å synge gamle slagere i en ny versjon. Den cover-satsingen gav han den største kommersielle suksessen han noen gang hadde, og han lever godt på å synge de den dag i dag. Han er selv litt overrasket over all suksessen, han er tross alt en mann med "frosk i halsen" som han sier.

Denne boken var rett og slett en opptur og jeg koste med fra første til siste side og den anbefales om du en gang skal lese en rockebiografi. Flere biografier inne hos Ingalill. Bildet har jeg lånt fra Gyldendal.

Kommentarer

 1. Det er jo egentlig innlysende at han må være sjarmerende med så mange koner, mm, selvfølgelig at de tok han for pengenes skyld(?). Gledelig at den var god. Tror den fikk gode kritikker da den kom, men jeg fikk ikke lyst til å lese den før nå! Jeg har ikke fått med meg comebacket dog, alt jeg vet han synger er Sailing og Do you think I'm sexy (eller noe lignende).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har alltid syntes at han var så teit, tror det var på grunn av håret, men jeg endret oppfatningen min av han nå altså :) Og ja, den fikk gode kritikker da den kom ut.

   De to sangene du nevner er de to jeg tenker på når jeg hører noen si Rod Stewart, men han hadde mange andre hits også, som var helt ukjent for meg :)

   Slett
 2. Selv om jeg liker noen av sangene hans, er jeg ingen superfan av musikken hans. Men jeg så et TV program av han og jeg fikk et inntrykk av et sympatisk menneske. Og forstod hvorfor damene har falt for han. Så ja, jeg forstår at dette ble en opptur sammenlignet med forventningene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette ble en skikkelig opptur denne gang og det er kjekt når boken er tjukk:)

   Slett
 3. Artig at boka ble en fulltreffer for deg.:)
  Måtte le av det med alle barna og konene og sjarm, joda- helt klart at mannen måtte dele på godene med flere.;)
  Og så var det moro å se for seg Stones på puben spille med hjemmestrikka jakker.;) (tror du det var lusekofter, selbumønster eller marius? Eller kanskje hønsestrikk?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne mannen har delt godene med mange - det er det ingen tvil om :)

   He-he, historien sa ingenting om mønster på jakken, men de var nok fort for sin tid så det var nok hønsestrikk he-he :)

   Moro å lese om en sø sjarmerende fyr altså, jeg må bare gjenta det enda en gang! :)

   Slett
 4. Bra du fikk en biografi-opptur etter fadesen forrige gang. Rod Stewart er en av disse musikerne som for meg bare er et navn. Og i hans tilfelle: også en hårsveis.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Elisabeth, dette var rett og slett en opptur! Og der jeg var sinna forrige gang, var jeg bare glad denne gang :)

   Helt enig, jeg hadde ingen forventninger om Rod Stewart. Kjente to sanger og visste han var gift med Rachel Hunter en gang, men at han var så sjarmerende kom som en overraskelse :) Og ja, hårsveisen er legendarisk!!

   Slett
 5. Denne må jeg få med meg. Jeg opplevde nemlig Rod Stewart på scenen i Stavanger i "voksen alder". Tenkte at dette nok kom til å bli en bleik kopi av en vokalist jeg alltid har likt stemmen på. Men dengang ei. Han var faktisk kulere enn noensinne i den blåskinnende glitterjakken og stemmeprakten var det IKKE noe å si på. Kjekt å lese at du likte bio'en hans. Denne må jeg få med meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja denne må du få med deg Marianne :) Til tross for stemmen, håret og nesa så liker jeg Rod Stewart godt, veldig sjarmerende mann.

   Jeg har ikke hørt mer på musikken hans etter at jeg leste boken, men jeg har en annen respekt for han enn jeg hadde fra før. Morsomt at du har vært på konsert da :)

   Slett
  2. Litt mer tilfeldig at jeg havnet på konserten. Og så var det Sandnes, ikke Stavanger når jeg tenker meg om. En rocke-festival som gikk noen år på rad. Det ene året gikk vi for å høre Slade, og da var jammen Rod Stewart der også gitt. Jeg hadde nok ikke gått bare for å høre ham, men det viste seg - at han faktisk var aller best av gamlisene som dukket opp :D

   Slett
  3. Slade?? Det var tidlig åtti-tall for meg det. Da min fire år eldre bror tvang meg til å ta opp sangene deres på kassett. Oj, oj, oj :)

   Slett
  4. Oj, Slade-- blander meg inn her... Slade var tidlig og medio 70-tall for meg, digga dem jeg.:) De hadde verdens fineste julesang-- merry xmas..

   Slett
  5. Bland deg inn du Anita, bare morsomt det :)

   Jeg husker Slade hadde en sang My oh my eller noe sånt, og så mener jeg ånhuske en til, og Merry X-mas er ikke verdens fineste julesang, for det er Vårres jul, men den er fin og det blir ikke jul uten å ha hørt den noen ganger! :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen