Samlesingen går mot slutten

Da går samlesingen av Bjørn Vatnes roman "Slik skal vi velge våre ofre" mot slutten. Og det er fint å se at det er flere som har lest boken denne måneden.

Selv har jeg lest boken for andre gang, det var nesten ett år siden jeg leste den første gang. Og denne boken liker jeg godt fremdeles. 

Historien om reklame mannen Kjetil og hans fire-årige datter, der han kjemper en daglig kamp for å være en god far, til tross for savnet etter kona Aina som døde ved fødselen av datteren. Han kjemper mot barnevernet og BUPP som har fått anonymt tips om at oppdragelsen til datteren er så som så. Han irriterer seg over de perfekte hjemmene og skriver en blogg hvor han raser fra seg.

Av og til får jeg lyst til å riste litt i Kjetil, for han virker litt tiltaksløs, men det irriterer meg aldri. Vatne skriver historien slik at handlingen drives fremover og en lurer på hva Kjetil vil finne på. Og slutten er åpen, noe jeg også liker godt, så kan jeg "bestemme" hvordan det ender.

Belinda likte denne boken svært godt og sier det er en reise i kontraster. En bok etter hennes hjerte, da den er mørk og intens, men også var og vakker.  Mari har også lest boken nå i mai, og mener det er en bok som provoserer, er ubehagelig og gripende. Den satte mange følelser i sving hos Mari. Elisabeth leste boken i fjor, og likte den ganske godt, selv om den ikke hadde wow-faktoren.

Kommentarer

  1. Rakk ikke å lese i mai, men det skal jo selvfølgelig leses før avstemming. Nå er det skrevet, nå MÅ det skje!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Og hvis du ikke greier det så skal jeg peke på denne kommentaren å si, "Jammen Ingalill da, du hadde hele sommeren på deg..." :) :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup