Astrid Lindgren av Agnes-Margrethe Bjorvand og Lisa Aisato

Da har jeg lest den siste av bøkene av de som er nominert på kortliste til årets Bokbloggerpris. Siste bok ut for meg ble "Jokeren" Astrid Lindgren. Dette er en biografi skrevet av Agnes-Margrete Bjorvand med flotte illustrasjoner av Lisa Aisato.

Biografien av Astrid Lindgren er skrevet i ett lett språk med mange avsnitt, og kapitlene er kronologisk skrevet. I tillegg til tekstene, avsluttes hvert kapittel med en "visste du"-seksjon, hvor 2-3 fakta om Lindgren ble listet opp.

Og jeg syntes denne boken er fin, den var informativ for det var mye her om Lindgren jeg ikke visste, men det er mest fordi jeg ikke har interessert meg så mye for henne tenker jeg. Har lest få av bøkene hennes, da det jeg fikk til jul som barn var mest Anne-Cath Vestly bøker. Og bibliotek gikk jeg sjelden til. Men dette var bare en digresjon og en forklaring på min uvitenhet :)

I tillegg til tekstene så er boka illustrert av Lisa Aisato, og hun er rett og slett en kunstner. Illustrasjonene er så flotte, at en blir sittende å bla i boka, lenge etter at den er lest ut. Og hun klarer å illustrere Astrid Lindgren fra hun var barn, ung og til hun blir gammel på en nydelig måte.

Jeg er glad denne boken kom på kortlisten til Bokbloggerprisen, hvis ikke tror jeg ikke at jeg hadde lest den. Takk til Line som lånte meg sitt eksemplar. Mange bloggere har skrevet om boken og det er bare å google, siden den er en av de nominerte så velger jeg å ikke linke noen denne gang.

Kommentarer

 1. Denne las eg nettopp, ei fin lita bok! Og vakre målingar. Men eg undrar meg likevel litt over kven som eigentlig er mågruppa, og om kor relevant boka er for dei. Kor mange barn i dag har lese Astrid Lindgren sine bøker? Kjekk bok for meg, men likevel eitt litt barnsleg språk. Sonen min kjem neppe til å lesa boka nokon gong ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er faktisk litt enig med deg, hvor mange mange barn i 2016 er like begeistret for Astrid Lindgren som det vi ble? Jeg tror dessverre at historiene er litt kjedelige. Så Vi på Saltkråkan med en seksåring for to år siden, og han syntes det var kjedelig, mens jeg likte gjensynet :)

   Språket er litt barnslig, men skrevet for barn så det tenkte jeg ikke på, men illustrasjonene til Lisa Aisato er vakre :)

   Slett
 2. Denne er nydelig! Jeg har også lest den for elevene mine med stor suksess. Min opplevelse er at Lindgren står ganske sterkt blant barn (i allefall hos mine elever) også i 2016 - Lindgrens verden er et populært feriemål og de fleste har kjennskap til flere av historiene. Jeg synes det er fint at språket er tilpasset slik at barna selv kan lese og forstå den :-) Og jeg er glad du likte, Gro!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte den også veldig godt altså Silje, og liker Lindgrens verden, men er ikke sikker på om dagens barn liker den like godt som oss :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup