Bokhyllelesing #5 2016

Femte runde i Heddas bokhylle-lesesirkel, var å lese en bok på svensk eller dansk men det hadde ikke jeg i bokhylla.Heldigvis åpnet Hedda for at vi kunne lese en bok skrevet av svensk, dansk, finsk eller islandsk forfatter, og da ble jeg med på utfordringen og leste "Helbrederen" skrevet av finske Antti Toumainen. En bok jeg hadde med meg på ferie, og ble den eneste jeg leste :)

Boken var veldig spennende, og handlingen er veldig tettskrevet, da det er de to dagene får jul som handlingen spenner over. 

Dikteren Tapani Lehtinen opplever sitt verste mareritt da journalist kona Johanna forsvinner i Helsingfors, en by hvor kriminaliteten er stor og politiet er maktesløse. Johanna var på sporet av en som kaller seg Helbrederen, en mann som tar livet av personer som han anser har ansvaret for klimakrisen som verden står ovenfor.

Tapani finner ut at Helbrederen og Johanna hadde et forhold, før han møtte henne, og han må fortsette å grave i konas fortid, for å nøste i hvor hun kan være. Han får litt hjelp av politiet, men denne forsvinningen prioriteres ikke.

Toumainen skriver veldig godt og spenningen opprettholdes hele tiden. Dette var en strålende bok å ha med seg, den var kort og boken var lett å ha med seg i vesken på stranden også. Flere omtaler av skandinavisk bøker er å lese på Heddas blogg.

Kommentarer

  1. Takk for supert lesetips Gro! Jeg skal til Finland og Helsinki for aller første gang, til høsten, så denne må jeg lese først. Ønsker deg gode sommerdager!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så spennende med en tur til Helsingfors da Tine, det er en by jeg ikke klarer å se for meg i det hele tatt. Finland er liksom så lukket, både som land og menneskene der. Men det er sikkert bare en oppfatning jeg har :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen