Biografi lesesirkel XX


Gi aldri opp! av Heidi Løke og Stig Aasvik


Det er nok en gang klart for en runde i biografi-lesesirkelen til Moshonista. Og denne gangen var det Hedda som bestemte kategori og det var "Freske festlige frøkenfruer". Jeg valgte da i disse OL-tider å lese biografien til håndballspilleren Heidi Løke, en spiller som er glad i en fest (og i tillegg hadde mamma boken hjemme da jeg var på ferie på Nordmøre)
Boken forteller om Heidi Løkes barndom, oppvekst, ungdomstid om da hun slo igjennom på landslaget og OL-gull. Allikevel er ikke boken tjukk og det går veldig fort å lese den. 

Heidi Løke er vokst opp med fem brødre og ei søster. Det var en alltid full aktivitet og mye som foregikk hver dag og helg i Løke-huset, men foreldrene sto på ett hundre prosent for barna sine, for at de skulle få gjøre det de ønsket. Heidi Løke var nok ikke noe håndball-talent som barn og ungdom, men hun var jenta som aldri ga seg. Blant annet følte hun at venstre hånden ikke var bra, hverken når det gjaldt mottak eller skudd, da sto hun og terpet på det, time etter time, til hun ble fornøyd.

Boken tar også for seg den betente striden mellom Larvik og Györ og da hun dro til Wien for å signere sammen med Larvik-trener og sin daværende samboer på den tiden. 
For fire år siden var jeg selv på OL i London, etter at mamma vant tur med Norges Idrettsforbund. Deriblant fikk jeg sett to OL-kamper, blant annet Norge mot Sør-Korea og Norge mot Danmark. Det var en veldig morsom opplevelse og her står Heidi Løke og ser etter sønnen sin.

Etter at OL-gullet var sikret å festet og feiret jentene hele natten og helt til neste morgen. Jeg kan forstå de, det er ikke hver dag en blir olympisk mester, så det må selvfølgelig feires. Og da synes jeg at denne biografien passer godt inn i kategorien til Hedda.

Flere biografier finner du her hos Ingalill.

Kommentarer

 1. Artig å lese. Jeg har ikke noe forhold til håndball egentlig, men noe får man uvirkårlig med seg i media. Så navnet har jeg hørt.. Med sterk vilje, pågangsmot og trening er det utrolig hvor langt man kan gå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror vilje og pågangsmot er nesten viktigere enn talent for å klare å bli skikkelig god, som Heidi Løke er blitt. Talent er det mange som har, men det er ikke alle som har iveren og viljen til å bli best. Derfor er det morsomt å lese om de som aldri gir opp.

   Slett
 2. Har den i bokhylla og har lest den, og kan anbefale den for alle som liker håndball. Jeg fulgte mer med da datteren min spilte håndball, men fortsatt får jeg med meg enkelte kamper. Boken passer absolutt innenfor tema Hedda har valgt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt en bok å anbefale til de som liker håndball, men den er litt kort. Nå er ikke Hei Løke så gammel heller, så det har kanskje noe å si, men det var en grei bok å lese. Morsomt var det allikevel å lese om at hun aldri ga opp, liker å lese om sånne idretts-profiler :)

   Slett
 3. Passende bokvalg, nå som OL kvartene snart er igang. Håper for Heidi og lagets sin del av det har vært lite festlige og freske taker nå i oppkjøringa.

  (psst, vinnersporten så langt i OL 2016; Judo)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig passende, det fant jeg ut også :) Og i tillegg til å passe i temaet så er det også en sportsbok.

   Har sett lite OL i år, men håndball ser jeg da og det er bra. Så turn finaler i går og det var morsomt. Artig med nederlandsk gull :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen