Hvem er jeg når du blir borte? av Kathrine Nedrejord

På e-bib er det lettest å låne ungdomsbøker, de florerer det av, men det er ikke alle som er like bra. Denne "Hvem er jeg når du blir borte?" var en stor opptur i så måte, etter noen tamme ungdomsbøker.

Jenny og Henning er bestevenner, Jenny går i niende klasse og Henning i tiende. En vinterdag på vei inn til første time krasjer Jenny med kjekke Julian og det blir starten på en heftig forelskelse. Faktisk blir Jenny så opptatt av Julian at hun ser ikke at Henning trenger henne.

Samme morgen som kræsjet mellom Julian og Jenny så er det en trist stemning i klasse til Jenny, siden gutten som sitter foran henne har tatt livet sitt. Uten at noen forstår hvorfor, og denne hendelsen går hardt innpå Henning, faktisk så ille at han rømmer. Og til slutt må Jenny ta med faren sin og bestemoren som slenger seg med, på en roadtrip for å finne Henning før det er for sent.

Dette var en troverdig historie, og ikke minst godt skrevet. Jeg fant Solgunns omtale som gjorde sitt til at jeg lastet ned boken og leste den. Jeg leste boken ferdig tidlig i forrige uke, og jeg har ikke notert ned hva jeg mente underveis, det burde jeg har gjort... Bildet lånte jeg fra Aschehoug.

Kommentarer

 1. Kjekt å lese omtalen din Gro! Jeg leser også ungdomsbøker, og er enig med deg at det kan være varierende "kvalitet". Forelskelse blant ungdomsskolebarn er ikke det beste utgangspunktet, men det høres ut som denne har holdt mål. Sjekker ut eBokBib ved neste korsvei :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig varierende kvalitet, jeg synes det fort kan bli litt vel barnslig. Men denne var ikke det og den anbefales å bruke noen timer på :)

   Slett
 2. Det første som slo meg var tittelen. Den rett og slett grep meg. Nå leser jeg sjelden (les: så godt som aldri) ungdomsbøker av denne sorten, spesielt ikke norske, men nå må jeg kanskje gjøre et unntak. Jeg leste også Solgunns omtale av boka nemlig, og ble nysgjerrig da også. Den er kraftig notert bak øret :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant: et er en god tittel, og faktisk passer den utrolig godt til historien også. Får håpe du leser den da, alltid morsomt å lese hva andre synes om bøker en har lest :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Mitt leseår 2020 (så langt)

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen