Jane Ashlands gradvise forsvinning av Nicolai Houm

Mange av høstens bøker er å finne på e-bib, og heldigvis har jeg vært tidlig ute med å lese denne, for nå er ventetiden og køen på Nicolai Houms bok lang. Og det er ikke rart, for denne boken er også god.

Jeg må si at jeg var litt forvirret i starten.  Det begynne med ei kvinne som befinner seg i Rondane i tåke og storm. Hun har ikke mat og ikke kompass, men hvordan kom hun seg dit? Alene?

Men dette er Jane Ashland, en amerikansk kvinne med norske aner. Noe grusomt har skjedd, og hun har reist til Norge for å lete etter slektningene sine. Besøket hos dem går ikke så bra, så da oppsøker hun sin sidemann på flyet, Ulf, som tilbød henne å gå i fjellet og lete etter moskus. Men heller ikke turen i fjellet går så bra, siden hun befinner seg alene i tåka.

Hva som har skjedd, som gjør at Jane Ashland har reist fra USA og drukner sine sorger i alkohol og piller får vi vite gradvis, og på slutten av boken vet vi alt. Det er en bunnløs sorg hun må kjempe seg igjennom, og at hun er i ubalanse er ganske åpenbart. Slutten er åpen, så her kan leseren tolke selv hvordan det går med Jane Ashland.

Dette er en god bok når en har kommet seg over den første forvirringen av starten. Nicolai Houm klarer å flette alle hendelsene kronologisk, slik at det er lett å følge for leseren. 

Beathe har blogget om boken her.

Kommentarer

 1. Enig med deg, noe forvirrende å komme inn i men når det gikk seg til gikk det bra. Likte boken veldig godt! :-) Takk for link!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en god bok rett og slett dette! :)

   Slett
 2. Denne gleder jeg meg til å lese.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du kan bare glede deg til denne også Anita, den er knallgod! :)

   Slett
 3. Jeg leste De håpefulle av samme forfatter og ser at jeg ga den en 4`er. Kommer nok til denne også med tid og stunder, men forvirrende innledninger pleier å ta motet fra meg, så den får vente litt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Men denne boken er ikke så lang som De håpefulle, så det er en trøst da:) Men den er ikke så forvirrende starten at en ikke greier å lese boken, det er bare å holde konsentrasjonen oppe og da er boken knallgod altså :)

   Slett
  2. Jeg er så glad for at mange stemte på denne. Nå har jeg lest den og sitter litt matt tilbake, for en fantastisk roman, jeg hadde helt sikkert stemt på den om jeg hadde vært litt tidligere ute. Kunne nesten ønske den var litt lengre :)

   Slett
 4. Jeg gleder meg stort til denne!

  SvarSlett
 5. Blir den å finne på listen i februar mon tro? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sorry Mari, denne så jeg først nå :)

   Jeg håper denne blir å finne på kortlisten. Det er en god bok, og godt skrevet, men ikke den beste jeg har lest i år allikevel.

   Slett
  2. Og fortsatt er det bøker igjen som skal leses.

   Slett
  3. Og blogges om :) På grunn av deg leste jeg Leons hemmelighet, en ungdomsbok jeg likte godt faktisk.

   :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Mitt leseår 2020 (så langt)

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen