Til bølgene av Ida Løkås

"Til bølgene" av Ida Løkås er en god bok, jeg må si jeg likte den svært godt.

Den handler om Zahl som må flytte hjem til faren sin når hans tvillingbror bestemmer seg for å selge huset han bor i. Zahl er går på smertestillende medisiner og støtter seg til en stokk og synes synd på seg selv, etter en ulykke han ble utsatt for i tenårene. 

Livet har gått i samme tralten de siste 10-15 årene, og ingen har stilt krav til han hverken familie, lege eller noen andre. 

Når så han blir nødt til å flytte, så går rutinelivet hans i stykker, han blir først passet på av sin eldre far, men etterhvert er det Zahl som må passe på sin far og lage middag til han. I tillegg så blir hans fastlege pensjonist, og han får en ny og ung lege som stiller spørsmål ved hvorfor Zahl går på smertestillende, og til slutt så innser han at han faktisk ikke trenger de.

I tillegg kommer ei venninne flyttende hjem til hjemstedet og blir ei venninne som skaper en ny hverdag for Zahl ved å invitere han på middag og gåturer med bikkjene. Zahl som da tidligere var mutt og innesluttet begynner å åpne seg og ser at livet har mer å by på enn å gå på smertestillende og synes synd på seg selv.

Jeg likte denne boken blant annet fordi Ida Løkås skriver så lett og enkelt. Språket flyter så lett at det gikk fort å lese denne på e-bib. I tillegg lar hun Zahl utvikle seg fra en litt innesluttet og sær person, til en som faktisk åpner opp for at andre kan ha gode innspill å komme med for at hans liv skal bli bedre.

Og så synes jeg at coveret er veldig fint, og det teller også litt.

Kommentarer

 1. Så bra- gleder meg til å lese denne.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja denne kan du glede deg til :) Gleder meg til å lese hva du syns også!

   Slett
  2. Har lest, og likte boka godt. Fin feelgoodroman.:)

   Slett
  3. Så bra Anita, den er fin :)

   Slett
 2. Denne blir mest sannsynlig neste norske bok ut her og etter denne omtalen gleder jeg meg til å sette i gang. Likte veldig godt den første boken hennes mens ungdomsboken falt ikke i smak. Enig med deg at coveret på denne er fint! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da gleder jeg meg til å lese hva du synes Beathe, alltid morsomt å lese andres meninger :) Jegvhar aldri lest noe av Ida Løkås, så for meg er hun en ny forfatter.

   Slett
 3. Så kjekt å høre at du likte boken. Selv falt jeg ikke for hennes forrige bok, og hadde tenkt å hoppe bukk over denne, men etter å ha lest din omtale tenker jeg at jeg skal lese den jeg også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da håper jeg du vil like denne Tine :) Jeg har som sagt ikke lest noe av henne får, så derfor hadde jeg ingen forventninger da jeg begynte å lese den. Og så likte jeg så godt coveret :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen