Hviskeren av Karin Fossum

Jeg har lest "Hviskeren" av Karin Fossum, en bok som har fått drøssevis av seksere etter seg. Og jeg må si at jeg ble skuffet, dette var tregt og dette var langsomt.

Boken starter med Ragna Riegel som sitter i fengsel og blir avhørt av Sejer. Det er tydelig at hun har gjort noe veldig alvorlig, men vi får ikke vite det med en gang, faktisk nesten ikke får mot slutten.

Istedet får vi høre om jobben hennes på Europris, om at hun går til nærbutikken hvor hun handler hver dag og julekortene hun får fra sønnen i Berlin. Han er, i følge Ragna, direktør på et hotell i Berlin. Hennes eneste kontakt med mennesker er kollegene på Europris, siden hun bor alene i barndomshjemmet. Men det er tydelig at det er noe som er galt med Ragna, at hun er syk.

Og i avhørene med Sejer rulles veldig sakte men sikkert sannheten frem, som er grusom. Men du verden så lang tid det tok. Og ja, Fossum er god på det psykologiske, men jeg lot meg allikevel ikke begeistre.

Andre bloggere er over seg av begeistring, mens noen er litt lunkne. Les anmeldelsene til Tine, Anita, Rita. Bildet har jeg lånt fra Cappelen Damm.

Kommentarer

 1. Så synd den ikke falt helt i smak. Kanskje er det en bok man forventer for mye av når man opplever de gode kritikkene?
  Takk for link!

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvsagt linker jeg Anita :)

   Men ja, har en høye forventninger, så kan en bli skuffet og det ble jeg her. Innimellom måtte jeg skumme litt, for det var så kjedelig.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Mitt leseår 2020 (så langt)

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen