Du dør ikke av Linn Strømsborg

"Du dør ikke" av Linn Strømsborg handler om Eva i 20-åra, som bor og jobber i Oslo har fin jobb og mange venner og er som folk flest, men en dag får hun et angstanfall, og boken handler om Eva i tiden etter det.

For å takle dette er slett ikke så enkelt og i hvertfall ikke for Eva. Hun unngår sosiale sammenkomster, og tyr aller mest til løping. Hun løper sent og tidlig, selv om man hører om at hun hatet løping i gymen på videregående, og det var med nød og neppe hun fikk bestått.

Eva går ofte til legen, for hun tror det er noe alvorlig som feiler henne, hun tar pulsen relativt ofte og kjenner etter om alt er som det skal være. Hun unngår vennene sine, men hennes beste venninne Miriam tar en ferieuke blant annet for å være sammen med Eva, slik at hun ikke bare isoliserer seg fra alt og alle og får noe annet å tenke på.

Jeg likte denne boken. Det er et tema som en kan kjenne seg igjen i, selv om jeg ikke har hatt angstanfall, men jeg forstå følelsen. Og jeg synes Strømsborg evnet å gi liv til Eva, og at vi kjente hennes redsel. Jeg anbefaler denne boken.

Kommentarer

 1. Jeg noterer meg denne! Av og til har jeg kviet meg for å nevnte at man kan kjenne seg igjen i romaner med vanskelig tema, og jeg ser at du også presiserer at til tross for at du ikke har hatt angstanfall, så kan du forstå følelsen. Vi er kanskje litt for redd for at folk (vi ikke kjenner) skal trekke konklusjoner om oss, men det er jo akkurat det som er noe av det fine med å lese romaner; man lever seg inn i historien og personlgalleriet, og dermed får man, på en måte, et større register å spille på! Det var en klok person som sa noe slik som at "Jeg leser ikke romaner fordi jeg ikke har noe liv selv, jeg leser for å leve flere liv!"

  Ps: overskrifta på innlegget har en fabelaktig dobbelt betydning- herlig!! Forhåpentligvis og sikkert rett at man ikke dør av godeste Strømsborg, hun gir nok mer liv enn hun tar ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne fortjener å bli lest av flere :)

   Det sitatet som den kloke personen sa om at han leser romaner for å leve flere liv var veldig godt sagt. For når det gjelder Eva i denne boken, så er hun ganske vanlig og fra tid til annen så kjenner vi nok etter om pulsen er normal eller om vi har andre vondter, men det er heldigvis sjelden det utvikler seg til angstanfall.

   He-he, veldig bra tittel og ja, Strømsborg tar ikke livet av så mange, i hvertfall gjør hun det ikke i denne romanen :)

   Slett
 2. Kjenner at jeg får større og større forventninger til denne boka. Løping og angst er gjenkjennelige greier. Måtte det ikke skjære seg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Løping og angst er veldig lett å kjenne seg igjen i, det er jeg enig med deg i :) Jeg hadde ikke lest noen omtaler av denne før jeg leste den, og var uten forventninger, og det er jeg glad for. Håper du liker den også :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup