mandag 5. desember 2016

Alltid tilgivelse av Anne B. Ragde

"Alltid tilgivelse" er fjerde bok om Neshov-folkene, Margido, Erlend, Torunn og den gamle. Denne boken er på en måte en oppsummering etter hva som skjedde da Torunn forlot familien sin for tre år siden. 

Torunn flyttet inn til en utro hundekjører som sitter og kjøper og selger aksjer om natten. Hun er lei av livet i Maridalen, og bestemmer seg for å gjøre noe med livet sitt.

Margido driver sitt begravelsesbyrå, men ser at utviklingen går fremover med nettannonser og være på vakt 24 timer, og tar også grep i livet sitt, selv om det er aller mest ved å gjøre bedriften mer moderne.

Erlend er i København, og bor sammen med sin samboer Krumme, de har fått tre barn sammen med et lesbisk par, og har det helt fantastisk som de selv beskriver tilværelsen sin.

Den gamle, som alle trodde var faren til Margido og Erlend men som er broren deres, har flyttet fra gården og på aldershjemmet og trives utrolig bra. Han har blitt lykkelig.

Og denne boken sjonglerer kapitlene mellom de forskjellige personene, og det er lett og ledig forteller stil Anne B. Ragde. Ragde har en stil som gjør det morsomt å følge karakterene, og når de er i København, så er det dialog på dansk.

Det er nok ikke kvalitativt den beste boka jeg har lest i år, men jeg storkoste meg underveis, og jeg håper på flere bøker om Neshov-folkene. Det kan ta litt kortere tid til neste bok kommer synes jeg. Boken er forøvrig en gave fra ei venninne.

Andre bloggere som har lest boken er: Tine, Anita, Beathe, Åslaug og Randi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Biografi lesesirkel XXVI

Lyn. En roman om Nikola Tesla Jeg har hatt tidenes bloggpause, over en måned faktisk, men jeg har lest noen bøker som jeg kommer til å...