Når det mørkner av Jørn Lier Horst

Jeg liker Wisting bøkene fra Jørn Lier Horst og har lest flere av dem. Ikke i kronologisk rekkefølge, men det gjør ikke så mye, for bøkene står godt alene også, synes jeg.

Siste bok i serien er "Når det mørkner", en bok jeg ønsket meg til jul, og det ble den første boken jeg leste av bunken jeg fikk til jul. Denne boken er litt annerledes enn de andre bøkene i Wisting-serien. Her tenker William Wisting tilbake på den første mord-gåten han løste som nyansatt ved politikammeret i Larvik. En sak som senere gjorde at han fikk jobben som etterforsker.

Egentlig starter hele saken med at han er med på å arrestere en biltyv rett før jul. Men den saken overtas av andre mer erfarne politifolk, mens han selv treffer på bekjent som har noen spørsmål angående en veteranbil som står gjemt i en gammel løe. Den bilen interesserer Wisting, og ved en inspeksjon av den, oppdager han noen kulehull og skjønner at det er foregått en forbrytelse.

Denne etterforskningen tar mye tid for Wisting, da han jobber som konstabel med denne private etterforskningen på si, i tillegg til at han akkurat har blitt tvillingpappa til Line og Thomas.

Historien er troverdig, det er en type krim som ikke byr på brutale og spektakulære mord og Jørn Lier Horst er god til å skape liv i karakteren William Wisting. Dialoger flyter lett og handlingen er god, og når en skrur tiden tilbake til 1983 så er det mye å huske på hvordan ting var da. Uten datamaskiner, internett og mobiler ble etterforskningen en helt annen enn det er nå. Jeg likte som sagt boken, men som flere bloggere påpeker, den var kanskje litt vel kort.

Andre bloggere som har skrevet om boken er: Anita, Randi, Ann Christin, Bjørn, Bente.

Kommentarer

 1. Denne las eg med det same den kom ut, og var like bra som dei føregåande bøkene. Jørn Lier Horst er min krimfavoritt etter Agatha Christie, og alt han tar i er bra (eg har lest bøkene for barn og ungdom også).

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, jeg liker han godt jeg også, og har lest mye av han. Men vet ikke om han er min favoritt da der så mange gode krimforfattere der ute :)

   Slett
 2. Takk for link! Jeg synes den var mer interessant enn spennende. At den var kort var ok..

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli

Kniv av Jo Nesbø

Sjelevarmer