Noe skal skje av Therese Aasvik

Da har jeg lest første norske bok fra 2017, men denne kommer nok ikke på nominasjonslisten til neste års Bokbloggerpris, den var ikke god nok til det dessverre.

Therese Aasvik kom i fjor med chick-litt boken "Fie faller". Heller ikke den likte jeg så godt, men den var nok hakket bedre enn "Noe skal skje". Denne boken handler om Fred, som jeg antar er i mellom 30-40 år. Han bor i Oslo, besøker søstra sin en gang i uken, og moren sin en gang i måneden. Jobben hans er å oversette brukermanualer for teknisk utstyr, en jobb han ikke skjøtter så godt.

Livet hans er rutinemessig, i tillegg til å besøke familien sin så drar han ut og fisker og en dag finner han en lappe under vindusviskeren hvor det noe skal skje. Senere får han flere lapper og andre hint om at fortiden er i ferd med å innhente han.

For forfatteren har to tidsvinkler, den ene er nåtiden og den andre fra da han var et sted mellom 15-20 år og var sammen med Kai og Stian om sommeren. Boken gir mange hint om at det var noe grusomt som skjedde i ungdommen, og dette får vi vite til slutt. 

Boken bygger opp til noe spennende som jeg synes ender med et litt slapt mageplask. Det var liksom ikke noe spennende med det og handlingen var treg. I tillegg likte jeg ikke så godt språket, det skurret litt hos meg også (og ikke bare Tine) med alle a-endingene, som orda "fjøla", "skorpa" "ønska" som noen eksempel. Dette ble med andre ord en litt for treg og kjedelig bok for meg.

Boken fikk jeg av ei venninne som selv hadde fått den fra noen. Andre bloggere som har lest boken er Tine og Beathe.

Kommentarer

 1. Kjekt å vite hva det er greit å styre unna. Ikke at jeg hadde tenkt å lese denne boka i utgangspunktet, siden den ikke appellerte ut fra forhåndsomtalen, men nå er det også bekreftet av deg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, styr unna denne Anita. Jeg leste den fordi jeg fikk den av ei venninne som jobber i Bokklubben. Hun har ikke lest den selv heller altså, så hun anbefalte den ikke :)

   Slett
 2. Av og til er det godt at andre siler og sorterer bøker for seg. Som Anita nevner over her, jeg styrer nok unna denne. Både pga din reaksjon og forhåndsomtale. Når det er sagt så minner coveret meg på en setning ei venninne tidligere brukte dersom hun ble sjekket opp av uinteressante menn: Vennligst ta deg en laaang tur på en kort brygge... :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, av og til er det kjekt at andre sier i fra om hva en kan styre unna :)

   He-he, den kommentaren til venninnen til til uinteressante menn er veldig god :D

   Slett
  2. Jepp, kommentaren er adoptert og skal brukes (dersom det dukker opp) en passende anledning :D

   Slett
  3. Ja, det synes jeg du skal gjøre 😊

   Slett
 3. For min del var "Fie faller" den absolutt beste boka jeg leste i 2016, blant ca 50. Og "Noe skal skje" synes jeg er enda bedre. Språket er en nytelse, og personskildringene likeså.
  Men smaken er forskjellig. Hva andre synes burde være uinteressant. Det som gir en omtale troverdighet for meg, er når den inneholder saklige og litteraturfaglige vurderinger. Jeg avgjør aldri om jeg skal lese eller ikke lese en bok ut fra andres synsinger. Det er totalt uinteressant. Les selv, og avgjør. Jeg spår denne forfatteren en lysende fremtid!
  Hilsen forfatter, bibliotekar og lidenskapelig litteraturelsker Anniken 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig bra at andre liker bøkene til denne forfatteren, jeg skulle også ønske at jeg likte de, men det gjør jeg altså ikke. Det kan være noe med min form for humor som ikke klaffer i Fie faller og at timingen var feil i denne boken, slev om jeg ikke var så begeistret for språket.

   Men det at vi har forskjellige oppfatninger gjør det interresant å lese andres omtaler og anmeldelser, mener jeg 😊

   Slett
 4. Fie Faller var en av de mist givende leseropplevelser jeg hadde ifjor, så dette resultatet overrasker meg ikke. Unnastyringa var så solid forankra at jeg ikke engang har gløtta på andre omtaler/anmeldelser. Det betyr jo ikke automatisk at toern er dårlig selvfølgelig (nok av eksempler på at jeg har tatt feil), med uansett greit å få mistanken bekreftet...

  (jmf, en tvangslesediskusjon for kort tid siden, der både Øyehaug og Ørstavik ble trukket fram som forfattere, vi aldri skulle lese mer av, så gjorde vi (noen av oss) det likevel - og likte)..

  Har selv staret norskeåret med et smell. James Franco (tittelen er så lang at jeg forkorter i protest). Anbefales! Til tross for at jeg bare har lest 35%.

  SvarSlett
  Svar
  1. James Franco? Ukjent for meg, men dette skal jeg google.

   Akkurat nå leser jeg julegaver og bøker fra bokhylla, kjekt å lese noe annet enn norske bøker på spreng, og mange av de bøkene jeg har lest har vært gode.

   Enig i at selv om ei bok av en forfatter er dårlig, så kan den neste være god. Men dessverre ikke i dette tilfellet.

   Slett
  2. Leste en knall anmeldelse av James Franco forleden- og ble veldig nysgjerrig: http://www.vg.no/rampelys/bok/bokanmeldelser/bokanmeldelse-erik-eikehaug-james-franco-spytter-naar-han-snakker/a/23907820/

   Slett
  3. Nå vet jeg hvilken bok det er, den anmeldelsen leste jeg også. Jeg ble også veldig nysgjerrig på den :)

   Slett
  4. (typo, ifall noen mente jeg skrev mest givende - jeg mente MINST givende leseropplevelse).

   James Franco er umulig å legge fra seg. Så langt mest medrivende norskebok siden Tellemarck (og da mener jeg kun leseropplevelsen, for de som ikke likte Øen, looking at you, Anita). Ramlet over den helt tilfeldig på eBokBib, og inneholder i utgangspunktet alt jeg trodde jeg var lei av, men plutselig er det som jeg aldri har lest hverken oppvekst, ut-av-skapet, eller skriveskolegreier før. Forbehold om at jeg fremdeles har 200s igjen. Den er lang, men jeg har allerede stilt meg på barrikadene for James Franco til Bokbloggprisen2017. De skal få slite nå resten av årets forfattere.

   Slett
  5. Hva med Design Vitanza? Han har også fått knall kritikker for sinne roman om en fremmedkriger. Husker ikke tittel akkurat nå. Den skal jeg også lese. Men enda har jeg lyst å fråtse i noe annet enn nytt norsk. Btw Øen. Jeg tipper Eikehaugs Franco appellerer bedre til meg Inga.

   Slett
  6. Jeg skjønte at du mente MINST, siden vi kommenterte den i fjor også :)

   Tror ikke jeg orker å lese Franco på e-bib. Får heller se hva jeg velger å gjøre med den, blir sliten av å lese på skjerm lenge. Men jeg håper det kommer flere andre gode bøker i år også :)

   Slett
 5. Var det han jeg så på Lørdagsrevyen, om han som satt i fengsel, Anita? Bra at det kommer sterke kandidater tidlig, spennende å se om de henger med helt inn til stemmene skal telles opp :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Demian, ikke Design (den mobiltastinga altså) . Jeg så ikke Lørdagsrevyen, men vet han har holdt skrivekurs i fengselet og der ble han kjent med denne personen som han har skrevt roman om.

   Dette livet eller det neste, heter boka, virker veldig interessant.

   http://www.vg.no/rampelys/bok/bokanmeldelser/bokanmeldelse-demian-vitanza-dette-livet-eller-det-neste/a/23907266/

   Og ja, det har kommet noen sterke kandidater allerede, og vi må ikke glemme dem selv om det er tidlig i året..

   Slett
  2. He-he, jeg skjønte ikke helt hvem Design var, men jeg skjønte hva du mente :) Virket veldig interresant utifra det innslaget jeg så på TV.

   Enig med deg, vi må nesten huske å minne hverandre på at det kom gode bøker i januar og februar også, det er så fort gjort å glemme :)

   :)

   Slett
 6. Den kommer til å bli en omstridt bok, ser jeg. Anmeldelsene er enten veldig positive (Dagbladet , NRK og tildels VG) eller bob-bob (Aftenposten som mener den er problematisk pga at den verken funker som roman eller sakprosa slik den er skrevet)

  SvarSlett
  Svar
  1. Interessant med en omstridt bok, synes jeg :)

   Slett
  2. Ja, enig:) Da blir også omtalene og diskusjonene mer interessante.
   å, ja, vi må minne hverandre på disse tidlige bøkene..

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup