Tørst av Jo Nesbø

Allerede i høst, da jeg så at Jo Nesbøs neste nok om Harry Hole skulle lanseres på min bursdag, så var det den boken jeg ønsket meg som bursdagsgave. Og siden tirsdag så har jeg vært hektet.

For boken den er god. Husker jeg var litt skuffet over "Politi", men her er all spenningen som var så fremtredende i de første bøkene om Harry Hole på plass igjen. Faktisk var denne boken til tider så skummel at jeg ikke turte å lese den når jeg var alene på kveldstid og måtte vente til det ble lyst.

Boken starter med at unge kvinner blir drept etter at de har vært på date de har møtt via dating-appen Tinder. De blir funnet bitt i hjel og mangler mye blod, og det virker som om de er drept av en vampyr. Beskrivelsene av mordene er så skumle og ekle at en grøsser på ryggen.

Harry Hole har i denne boken trukket seg tilbake og foreleser på Politihøyskolen, men når saken eskalerer så blir han best om å bistå i etterforskningen. Det er hans gamle fiende i politiet Michael Bellmann som ber han om det, og han bruker stesønnen til Hole som går på politihøyskolen som "utpressing". Han har også en annen grunn, å ta morderen som slapp unna.

526 sider går unna i Oslos gater, og det er spennende hele tiden. Språket er til tider litt vel macho, men det er slik vi er blitt vant til det med Harry Hole.

En stund trodde jeg at jeg visste hvem muldvarpen i Oslo-politiet var, for det er noen som forteller den etterlyste at politiet er i hæla på han. Jeg ble litt skuffet da, for at tydet på at jeg hadde rett, men heldigvis så tok jeg feil og løsningen var ikke åpenbart og det er jeg så flad for,

Denne boken anbefales, selv om avslutningscenen ble litt "too much". Men akkurat det overser jeg glatt når resten av boken er så god som den er. 

Andre som har lest boken er: Bjørn

Bildet har jeg lånt fra Aschehoug.

Kommentarer

 1. Her var vi vel grunnleggende samstemte, Gro :-) Takk for link!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her var vi enige ja :) Og gode omtaler må en linke vet du.

   Slett
 2. Det er så gøy å høre at andre også digger Harry Hole. Jeg fikk boken på tirsdag og klarte å holde meg nøyaktig 24 timer før jeg begynte å lese. Kjempespennende og umulig å legge fra seg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg digger Harry Hole, og har digger han siden 2000. Alltid et høydepunkt med når det kommer en ny :) Og denne var helt helt umulig å legge bort.

   Slett
 3. Jeg gir Hole en sjanse. Og tenker det er lurt å vente til påske, med dagslys.;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Påske og dagslys høres ut som en perfekt kombo for Harry Hole bok :)

   Slett
 4. Jeg har lest alt av Nesbø, og skal selvfølgelg lese denne også. Men venter litt, da jeg har så mye annet liggende på vent, bøker jeg gleder meg til å lese, de også. Harry Hole får vente til påske, eller enda senere. Fint å ha noe bra i vente på lysere vårkvelder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Og da kan du bare glede deg, for denne er god :) Endelig er han tilbake som i de tidligste bøkene sine, da spenningen nesten var uutholdelig.

   Slett
 5. Var tøff i trynet og proklamerte at jeg IKKE skulle lese denne.

  Vel, gjett hva jeg gjorde da jeg fikk boken tilsendt ... ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he :) Men har du lest de andre også Eli?

   :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Kniv av Jo Nesbø

Setesdalsmønster på tovet sitteunderlag