Leseåret 2017

Leseåret 2017

Leseåret 2017 har vært ganske bra, sikkert lang færre bøker enn tidligere år, men det har blitt lest bra. Det som har vært litt stusslig i år er bloggingen. Jeg har rett og slett ikke hatt overskudd til å blogge slik som jeg har gjort før, og det har vært godt å kutte ned på det.

Men for å snakke litt noen bøker som har gjort inntrykk på meg så er det blant annet "Tørst" av Jo Nesbø. Harry Hole skuffer aldri og ikke denne gangen heller. En bok som faktisk til tider var skummel. Jeg likte også veldig godt "Den stille flokken" av Lars Mæhle. En krimbok med dystert bakteppe. En historie om romanifolket jeg ikke kjente til og det enda til fra mine hjemlige trakter. "Senteret" av Victoria Durnak var også en god leseopplevelse og en bok jeg gjerne anbefaler.

To som ikke traff meg så godt denne gangen var Helga Flatlands og Maja Lundes siste utgivelser. Både "En moderne familie" og "Blå" var kjedelige i forhold til de de andre bøkene jeg har lest av dem. Og også Bror Hagemanns bok "Leo" var en bok som skuffet meg i forhold til de forventningene jeg hadde.

I åpen  klasse (i forhold) til nominering av bøker til Bokbloggerprisen så har jeg lest fire bøker jeg likte svært godt. Det er ungdomsromanen "Z for sorry" av Marit Kaldhol. En veldig fin ungdomsroman og Kaldhol bruker det nynorske språket så fint at det er en fryd å lese. Å lese Agnes Ravatn er alltid morsomt, og denne gangen kom hun ut med en essay samling som heter "Verda er en skandale", som er en bok om livet på landet. Her er det tekster som gjør at du trekker på smilebåndet. Novellesamlingen av Rønnaug Kleiva er også en bok jeg vil trekke frem som en positiv leseopplevelse. En novellesamling med tematikk døden, men absolutt verdt å lese.

Den siste boken jeg har lest i denne klassen som jeg nok kommer til å nominere er boken en "En sånn jente" - en dokumentar om voldtekt. En rystende dokumentar om unge jenter som har blitt voldtatt av norgeshistoriens verste voldtekstforbryter og unge jenter om har blitt unytte mens de var fulle på fest, av både en og flere voldtektsmenn. 

I år har jeg også lest mye Vigdis Hjort og det skal jeg fortsette med. Har også en plan om å lese mer av det jeg har i bokhylla mi, og et blir også fint. Men jeg må nevne at den beste boken jeg har lest i år er "To søstre" av Åsne Seierstad. For en historie, og så godt skrevet. Jeg trodde det skulle være en kjedelig dokumentar, men det var det ikke.

Jeg har mange bøker som venter å bli lest også, jeg har kun lest tre av disse, så her er det bare å finne frem tekoppen og pleddet :)

God nytt år!


Kommentarer

 1. Så kjekt å se litt liv på bloggen din, det er lenge siden sist :) Jeg likte også Den stille flokken godt, og Jo Nesbø er jo alltid innertier. Ser du har mange seriebøker i haugen din, hvis du har lest resten av serien anbefaler jeg Ragde og Wassmo, de likte jeg veldig godt :)
  Takk for det gamle Gro, og riktig godt nyttår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tine, og godt nytt år til deg også :)

   Faktisk er det godt med en liten pause, lese uten å blogge, det er også mulig. Etter åtte år hvor jeg har omtalt hver bok jeg har lest så var det litt rart, men godt.

   Jeg har lest alle av Ragnde og likte den siste også. Leste alle om Dina da den kom på kino, men denne som kom nå har jeg ikke lest, den ligger og gleder seg til å bli åpnet :)

   Slett
 2. Så fint å se innlegg herfra i feeden min :) Av dine nevnte bøker har jeg bare lest Ravatn og Kleiva, men likte begge godt. Blir spennende å se når stemmene begynner å komme inn fra i morgen :)

  Godt nyttår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år Elisabeth!

   Gleder meg til nominasjonene jeg også, det blir spennende, for det er mange bøker og få store favoritter som vi har hatt tidligere år :)

   Slett
 3. Artig å se livstegn fra deg her igjen Gro, selv om jeg ser deg på instagram innimellom:)
  Kleivas noveller er bra, og det er Ravatns essays også.
  Jeg likte derimot Leo av Hagemann og den får nok stemmer av meg.

  Har enda ikke rukket å lese Enn sånn jente. Spørs om jeg skal kaste meg over den i løpet av uka.. men jeg må lese ferdig Grensen også:)

  Ønsker deg et riktig godt nytt år, Gro.:=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år Anita :)

   Tror det blir noen blogginnlegg i månedene som kommer, bare ikke så hyppig som før, og så blir jeg ikke med på forskjellige lesesirkler, for det blir jeg litt sliten av. Tenker det holder med å lese samlesingsbøkene, for det er åpent om hvem som vil komme på kortlistene i år.

   Slett
  2. Godt å ta en pause.:) Viktig å kjenne på hva man selv får overskudd og/eller blir tappet av..
   Enig at det virker temmelig åpent hva som kommer på kortlistene i år. Selv om det er noe som en del har lest og skryt av, så er det veldig mye man ikke vet..

   Slett
 4. Yay, looks who's back!!
  Godt Nyttår. Og jeg likte også voldtektsboka. Den rekker du Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, jeg kommer nok tilbake, men litt mindre hyppig enn før, ble utrolig sliten av det.

   Godt nytt år til deg også, håper voldtekts-boka kommer på kortlista - den var god - men mest på grunn av temaet.

   Slett
  2. Tja, Ingalill. Det tar sin tid med Grensen, siden den er lang. Har lest 150 av 600, og rekker/makter kanskje 100 sider pr dag..så trøtt som jeg er etter jobb.
   Men interessant er den og artig. Har så vidt begynt på Kina nå-

   Slett
 5. Kjekt å "se" deg :) Godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og godt nytt år til deg også :)

   Slett
 6. Godt nytt år!

  Så hyggelig å se et livstegn :-) Selv om det er viktig å ta pauser når man føler for det. Alt blir feil hvis en hobby skal trekke kraften ut av deg.
  Jeg har lest En moderne familie, og likte den sånn passe men Blå har jeg ikke begynt på enda. Men Tørst likte jeg også godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år Astrid Terese! Har tenkte på en bloggrunde i helgen, så da skal jeg lese på og se hva andre bloggere har drevet med i høst, det har væørt litt godt å skru av, men nå skal det bli godt å følge med igjen.

   :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup