Du bestemmer deg for at dette er et minne av Marianne Teie

Dette er den første boken jeg har lest i 2018, og jeg leste den fordi jeg tenkte den kunne være en aktuell kandidat til nomineringen av Bokbloggerprisen 2017. Men dessverre, det var andre jeg likte bedre i den klassen enn denne. 

Og jeg har også tenkt å blogge mer. Kjenner lysten til å lese kommer tilbake, og i tillegg er det kommet en ny og rask PC i hus, noe som også hjelper. Men jeg kommer ikke til å henge meg på lese utfordringer, å ha lister som jeg må følge. Det stresser meg, og gjør at jeg mister lysten totalt. Det eneste jeg vet er at jeg skal være med på samlesningen til Bokbloggerprisen. 

Men så litt om denne boken: Boken er en dikt bok, men diktene forteller en sammenhengende historie. De forteller historiene til forfedrene til Marianne Teie, mange utvandret til Amerika, mange døde unge og fattige, mens andre vokste opp. Det er triste historier vi leser, men fordi jeg ikke er så god på dikt så ble ikke dette helt innertier for meg. 

Uansett var dette en god start for meg i 2018, og det er fint å lese norske debutanter også. Boken har jeg lånt av Elisabeth.

Kommentarer

 1. Hvis man ikke er fortrolig med dikt så er det ikke rart det ikke blir en innertier. Jeg synes denne boka var fin, selv om den ikke greide å toppe seg nok til å få stemmer til nominering av meg. Men jeg hadde mange gode å velge mellom, så det er sagt, og det er ikke til forkleinelse for Teie som sådan.
  Godt at du kommer langsomt tilbake i blogglandia igjen Gro:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar Anita :)

   Men ja, ikke til forkleinelse for Teie, men mer jeg som ikke helt får taket på det å lese dikt. Derfor leser jeg flere romaner og liker det istedet :)

   Slett
 2. Likte dene veldig godt og stemte på den, litt ned på listen! Det er jo en vanesak dette med dikt men etter å ha utfordret meg selv gjennom flere år har jeg blitt mer fortrolig enn jeg var før. Veldig kjekt å se at du er litt tilbake, Gro :-) Det kan jeg like!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for en hyggelig kommentar Beathe :)

   Nå husker jeg det, du har lest den (Anita også), men jeg har ikke linket, det skal jeg huske neste gang. Og du har blitt veldig flink til å lese dikt, men som du sier, det er vel noe en må bli fortrolig med :)

   Slett
 3. Du som jeg jobber med diktsjangeren. Jeg har ikke gitt opp, jeg må bare liste meg fram. Liker langdikt, eller sammenhengende diktsamlinger, om jeg kan kalle dem det. Så nå skal jeg være med på Anita sin diktsirkel og se om jeg kan komme meg ut av min egen "onde" diktsirkel :) Være med? (Jeg skal ihvertfall forsøke meg et par runder ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marianne,

   nei jeg blir ikke med på Anitas lesesirkel, men jeg skal følge med på sidelinjen. Se om det er noe en kan plukke opp av tips, for det å lese dikt er veldig krevende. Og mange av bøkene på lanlista i åpen klasse var dikt, så det er mange bloggere som leser og liker dikt. Det er bare det at det er vanskelig å forstå for meg - enda :)

   Slett
 4. Jeg har alltid vært glad i dikt, men sliter veldig med å formulere noe vettugt rundt diktene jeg omtaler. Jeg burde nok lest meg opp litt på analysering, slik at jeg har noe å henge på de berømmelige knaggene.

  Denne forsøkte jeg å få tak i i helgen. Var innom x antall sjapper i Oslo, men nei, ikke de. Jeg freste (inni meg) noen ukvemsord om bestselgere, og marsjerte ut med uforrettet sak. Får vel klikke den hjem i stedet for :)

  - For denne tror jeg virkelig er noe for meg. Rett og slett en bok jeg skulle ønske jeg hadde skrevet selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må tilstå at jeg har likt mange av diktene til Haldis Moren Vesaas, men de er så hverdagslige og lette å forstå. Og så han hun en nydelig språk.

   Der det er dikt som denne, hvor det er mye usagt mellom linjene, så sliter jeg mye mer, for da greier jeg ikke helt å forstå sammenhengen.

   Fant du den ikke på Eldorado heller? Skjønner godt du blir irritert når du ikke finner det du har tenkt å kjøpe - jeg er litt sånn selv. Men så går det heldigvis fort å klikke hjem ting også :)

   Slett
  2. Var ikke på Eldorado. Litt bevisst etterhvert, bare på trass nesten. Jo mer negativ respons i kjedebutikkene, jo mer bevisste ble de ansatte kanskje muligens forhåpentligvis bevisste på at det fins en bok "ingen" har hørt om, som etter sigende skal være veldig bra :)

   Slett
  3. Ikke sant :) Det er veldig mange av de som jobber på kjedebutikker som ikke så oppdaterte på de litt "smale" bøkene. Det er ofte mye bra i de som ikke er på bestselgerlistene til enhver tid :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup