En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne boken var en veldig sterk historie. Måten Monica Flatabø har skrevet om historiene ga meg frysninger og vondt langt inni sjela.

Samtidig er det viktig at det kommer ut en bok som etter fokus på voldtekt og den ukulturen som finnes i flere miljøer, slik a at unge jenter og gutter ikke går i den fellen flere ganger. Og jeg skulle ønske at 9. og 10. klassinger ble oppmerksom på denne boken, slik at temaet kunne belyses i skolen. 

Dette er ikke en bok jeg leste ut på noen dager, selv om boken til tider var lettlest. Jeg tror jeg brukte litt over to uker før jul, og da gikk det sakte, men først og fremst var det historiene som gjorde at jeg la den fra meg.

Flere bloggere har skrevet om boken, og det er bare å Google og de aller fleste synes dette er en sterk og rystende dokumentar om voldtekt.  

Kommentarer

 1. Jeg skal se om jeg får kvinnet meg opp til å lese denne. Det går sakte med meg også, men jeg gleder meg over å kjenne at både blogg og leselysten er stigende.

  Jeg håper alt er bra med deg, Gro, og at det er flere hyggelige grunner til at du ikke er så aktiv enn andre ting.

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt er bra med meg Mari, er bare ikke så aktiv på sosiale medier som før, men det er ikke fordi jeg ikke har det bra. Kanskje bare det at det ble litt nok en tid. Men jeg håper blogge og leselysten kommer tilbake, for jeg har ikke lyst til å slippe dette miljøet, for det er jo så bra! :)

   Ser du har hatt en laber blogg og leselyst også, kanskje det bare er noe som går i bølger.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup

Lue med pelsdusk