fredag 31. desember 2010

Groskros bokår 2010

På slutten av året så oppsummeres det, og jeg kaster meg på bølgen og oppsummerer mitt leseår :-) Har lest 36 bøker, sikkert ny rekord for meg. 15 var skrevet av norske forfattere, 6 svenske, 6 finske, 2 britiske, 3 amerikanske, 1 iransk, 1 cubansk, 1 dansk og 1 fransk.

Årets opptur: Uten tvil Arto Paasilinna. Etter ha ha lest en bloggpost hos Knirk, så festet dette navnet seg, og jeg har lest seks bøker av han i år, og den sjuende står i hylla.

Årets nedtur: Spis Elsk Lev av Elisabeth Gilberth. Så mange bloggere har likt denne boken, og forventningene av skyhøye, jeg syntes den var dårlig.

Årets overraskelse: Å få den nyeste boken av Aina Basso i posten og vinne en bok hos Stines notater. Da ble jeg så glad.

Årets skumleste: Skumringstimen av Johan Theorin. Men en veldig bra krim, og jeg er antagelig lettskremt...

Årets tristeste: Regines bok av Regine Stokke. Stakkars, tapre jente. En sterk historie om en ung jente som døde like før jul i fjor.

Årets anbefaling: I fjor sommer av Niels Fredrik Dahl som Stines notater anbefalte. Likte den veldig godt, og er en bok jeg helt sikkert ikke hadde plukket opp av meg selv.

Årets hyggeligste: Å treffe bloggeren bak den fine bloggen Solgunn Sitt i høst. Hun har så fin en bokblogg og skriver så bra og anmelder så mange fine og forskjellige bøker. Derfor morsomt å treffe henne, også er hun en veldig hyggelig person.

Årets nyttårsforsett: Å skaffe meg lånekort på et bibliotek... Jeg kan ikke kjøpe alle bøker jeg leser, selv om det er på salg stort sett alt. Det bestemte jeg meg for da jeg måtte bære en kasse med bøker i boden i romjulen.

GODT NYTT ÅR!

3 kommentarer:

 1. Jeg ønsker deg et riktig godt nytt år, og gleder meg til å følge bloggen din også i året som kommer!

  Rose-Marie

  SvarSlett
 2. Nå ble jeg litt rørt :-). Har vært på hytta med Lihku, det var lurt. Vi hørte bare noen svake poffelyder fra rakettene og alle er fornøyde. Håper det nye året byr på mange spennende opplevelser for deg!

  SvarSlett
 3. Godt nyttår, og fint at du deler alle dine leseopplevelser. Gleder meg til å følge bloggen din også i 2011:)

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...