søndag 27. februar 2011

En dag av David Nicholls

Hvit og oransje sto denne boken og nærmest ropte på meg på biblioteket for to uker siden. Og med disse ordende:"Rasende morsom, minneverdig, bevegende", så tenkte jeg at dette er en perfekt bok for meg.

"En dag" handler om Emma og Dexter. De møtes for første gang natten etter eksamensfesten, 15 juli i 1988. Dagen etter skilles de, og de tror i utgangspunktet at de aldri treffes igjen.

I boken møter vi dem igjen 15 juli hvert år fremover. Og i løpet av den tiden forandrer de seg, verden forandrer seg, og forholdet mellom de to forandrer seg.

Jeg leste en utrolig positiv omtale av denne hos
Bokelskerinnen, og en ikke så positiv omtale hos Knirk, og tenkte at jeg kom nok til å sluke denne boken ganske raskt.

Men så raskt gikk det ikke. Jeg syntes denne boken begynte veldig trått, jeg slepte meg igjennom den første delen og delvis inn i andre del, og så var det noe som endret seg. Jeg klarte ikke å legge fra meg boken, og i går måtte jeg bare lese den fra meg før jeg la meg.

Jeg måtte vite hvordan den gikk med den selvgode Dexter som gikk på fylla, var stadig utro og rett og slett en drittsekk, som etterhvert ble (delvis) sympatisk. Jeg måtte og så vite hvordan den gikk med Emma, som ikke fant seg noen mann, som ville bli forfatter og er super-fornuftig.

Denne boken anbefaler jeg virkelig. Og jeg skal i hverfall se filmen, for boken er i ferd med å filmatiseres. Det er ikke en bok som jeg kommer til å huske i mange år, men som det står på omslaget, det er en feel-good bok.

Boka: lånt på biblioteket

lørdag 26. februar 2011

Votter på bestilling :-)

Ei venninne av meg spurte om jeg ikke kunne strikke like votter til henne som jeg hadde strikket til meg selv for en måneds tid siden. Og siden jeg hadde garn, og ikke noe annet å strikke, så sa jeg ja :-) Utfordringen er at hennes hender er lengre enn mine, så jeg måtte justere møsteret litt, strikke en halv mønster-rapport lengre, og noen flere masker. Dette gikk fint på forsiden, men på baksiden måtte jeg slå opp i "Votteboken" og strikke et annet mønster.
Slik ser hennes votter ut på for- og bakside, og bildet under er mine votter. Jeg synes min venninnes votter ble finere, for det mønsteret på baksiden var lagt tettere og finere enn det opprinnelige.

torsdag 24. februar 2011

VM på ski i Oslo

I kveld dro jeg ned til byen for å overvære premieutdelingen etter sprinten. Jeg hadde allerede forberedt meg på to gull, men deppet ikke over at det ble svensk seier på herrenes sprint, men det skulle ha vært Emil Jönsson og ikke Marcus Hellner som vant, synes jeg.
På Karl Johan var det skulpturer som var lagd av snø og is, og det meste var basert på Edvard Munchs malerier.
Det sto mange slike isblokker med Edvard Muchs' "Skrik".
Og det var tjukt med folk, så premieutdelingen så jeg på storskjerm. Og her får Petter Norhug Jr. sin sølv-medalje.
Og her har Marit Bjørgen fått sin gull-medalje. Og for en opplevelse det må ha vært når hele universitetsplassen ropte "Marit, Marit", da hun fikk medaljen. I tillegg til den opplevelsen det må ha vært i Holmekollen. Hun får nok flere gull i Oslo enn i Vancouver, altså flere enn 3, tror jeg :-)(Bildene er dårlige da jeg fotograferte storskjermen og så var det så kaldt at jeg orket ikke å justere instillingene, derfor brukte jeg auto innstillingene).

tirsdag 22. februar 2011

Stjerne-lapp :-)

For mange år siden fikk jeg av en kollega mange nøster av garnet Falk, farge koksgrå. Og nå tenkte jeg å strikke lapper av dette garnet og se hva det blir til slutt. Og det er litt kjedelig å strikke rett og vrang mønsterstrikk, så det blir nok bare til en rektangulær pute.
Men de to første lappene ble fine. Det rosa er rester fra votter, så dette er også garnslanking :-)

lørdag 19. februar 2011

Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket av Lena Niemi

Dette er en av to bøkene jeg lånte på biblioteket og ble med meg på salgsmøte i uka som gikk. For boken i seg selv er ikke tjukk og den inneholder 15 noveller, så da tenkte jeg at denne kunne jeg nok lese ut ganske raskt. Så raskt gikk det ikke - men det er ikke boken sin skyld :-)

Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket er en veldig god novellesamling. Handlingen er lagt til en vinternatt i Oslo i 2008, og mobilnettet bryter sammen - og det er en total kommunikasjonssvikt i en bok som handler om kjærlighet, ensomhet, savn og lengsel.

En av personene er f.eks Magnar som legger seg i en sovepose på Karl Johan for å dø, og skal ringe sin sønn og fortelle det. En annen er Frode som må jobbe overtid for å rette opp mobilnettet, og får ikke varslet sin døve kone som er sykelig sjalu. Lille Thea skal besøke sin far som ikke henter henne på Oslo S, og hun får heller ikke tak i han - for mobilnettet er nede.

Det som er utrolig bra, er at alle personene opptrer på en eller annen måte i en annen novelle som en bi-person. På denne måte får en bare lyst til å lese videre, for å finne ut hva som skjer videre. Det er mange cliffhangere, og jeg skulle ønske at noen av de hadde blitt oppklart.

Men alt i alt en veldig god novellesamling og jeg merker at jeg kommer nok å lese flere novellesamlinger fremover. Les også
Stines notaters gode anmeldelse, som gjorde at jeg fikk lyst til å lese denne boken :-)

Boka: lånt på biblioteket

torsdag 17. februar 2011

Korea - noveller om kjærleik av Lars Mæhle

Denne boken fikk jeg tilsendt fra Samlaget for noen uker siden, og det var ingen betingelser med. Så jeg poster dette kun fordi jeg ønsker det selv, og bloggen fungerer som en slags "dagbok" for bøker jeg leser. Bare for å ha sagt det!!

Samlagets hjemmeside så leser jeg at denne novellesamlingen består av forskjellige historier av mennesker som er besatt eller styrt av kjærligheten. Og alle historiene preges av oppbrudd og forandring. Og alle historiene og menneskene i de forskjellige novelle dukker opp i den siste novellen som som en slags "finale".

Jeg har alltid vært litt skeptisk til å lese novellesamlinger, for det virker så rart å lese en liten historie, hvor en på en måte starter midt i handlingen. For slik er det ofte i noveller har jeg skjønt. Og kanskje har ikke disse historiene noe med hverandre å gjøre engang. Det synes jeg er litt pussig, for jeg liker å lese en bok som har èn handling fra start til slutt. Men jeg tenkte at det er bare å kaste seg ut i det.

Og denne boken likte jeg godt, jeg likte måten forfatteren skriver på og jeg liker at han skriver på nynorsk. I tillegg er novellene hans fine, noen på en trist måte og noen på en god måte. At forfatteren kommer fra Sunndalsøra som er nabokommunen til kommunen som jeg kommer i fra er også veldig gøy, og siden jeg bodde på hybel på Sunndalsøra i to år på videregående, så kjenner jeg igjen de fleste stedene som Lars Mæhle skriver om. Les også Knirks gode anmeldelse!

Novellesamlingen anbefales!

Boka: fikk den tilsendt av Samlaget

onsdag 16. februar 2011

Kaldt!

Dette har jeg drevet med de siste dagene - og det var kaldt altså. Jeg har vært på salgsmøte med jobben, og sett på store tipptrucker i en gruve.
Senere dro vi for å se på et brudd, sto på en utsiktpost i ca 15 sekunder. Det var så kaldt, når det snør og blåser samtidig.
Så da vi skulle ha produktopplæring så satte jeg meg i en 22 tonns gravemaskin, leste kompendiumet vi fikk utdelt om den gjeldene maskinen og skrudde på varmeanlegget for å få varmen tilbake til føttene. Men det er gøy med store maskiner, det må jeg ærlig innrømme :-) Og salgsmøtet var veldig bra!

søndag 13. februar 2011

Vinter og sne!

Sjekk den blå himmelen - da er jeg klar for å komme meg ut en tur og gå litt på ski. Jeg må ikke gå langt eller fort. Jeg liker å gå et lite stykke, sette meg ned og spise niste og drikke kaffe. Og heldigvis fikk jeg med meg ei veldig god venninne som syntes det var en god idé i dag også.
Dette var utsikten vår, og sola varmet i ansiktet - herlig!!
Det er veldig pent når snøen gjør at trærne henger tungt.

lørdag 12. februar 2011

Deichmanske bibliotek

Jeg skrev på nyttårsaften at jeg skal begynne å låne bøker på biblioteket og ikke kjøpe så masse. Men så gikk dager, uker og en måned, og jeg hadde ikke ordnet meg lånekort, og attpåtil kjøpt en bok...det var ikke helt etter planen, men......nå er lånekortet på plass, og den første dagen turde jeg nesten ikke å gå inn på biblioteket. Det var jo så stort, og hvor er bøkene som jeg kan like? Og skal jeg spørre en veileder? Syntes det var nesten pinlig den første gangen jeg var der...Er det ikke ganske lett å låne bok, så trenger jeg hjelp til det? :-)
Men i dag tok jeg meg sammen, hadde god tid, spurte en veileder og gikk rundt blant hyllene, og så bøker jeg har lest mye om på diverse blogger, og bøker jeg aldri har hørt om :-)
De to bøkene som ble med meg hjem er de jeg har fotografert under. Har lest mye om de rundt om de to bøkene på diverse blogger og gleder meg til å lese de når jeg er ferdig med den jeg holder på.
Men jeg kjenner jeg er fornøyd med å ha begynt å låne bøker, selv om jeg på nettsidene til Deichmanske leser at det er 4 måneders ventetid på Innsirkling 2... :-)

fredag 11. februar 2011

Garnslanking!

Disse pulsvottene skulle egentlig bli votter høsten 2009. Så fikk jeg det ikke til og de ble stramme og vonde.Allikevel handlet jeg flere og flere garnbunter for pjone (som teknikken heter) votter. Men til slutt ga jeg opp, men garnet lå der og tok plass.
Men nå har jeg strikket to par tøfler som jeg fant på Drops Design. Disse tøflene sendes til to venninner som har hus, og på denne tiden er det jo litt gulvkaldt. De er ikke superfine, men de holder på varmen til neste sesong, så får jeg heller tenke ut noe til de da :-)
Jeg måtte ta på meg det ene paret for å ta bilder av de, men det var bare for poseringen altså :-)

onsdag 9. februar 2011

Høstoffer av Mons Kallentoft

Høstoffer - tredje bok av Mons Kallentoft i hans serie med Malin Fors som hovedperson.

Denne boken starter med at liket av en advokat blir funnet. Han er slått i hjel, og deretter stukket med 40 knivstikk. Advokaten ble funnet ved sitt slott, som han akkurat hadde hadde kjøpt av en familie som hadde hatt det i sitt eie i flere hundre år.

Malin Fors og hennes kollegaer i Lindköping politiet tar saken, men har lite å gå etter da den drepte hadde få venner og det er lite spor å gå etter. Men etterhvert dukker gamle historier og spor fra fortiden, mens Malin drikker mer og mer.

Og nettopp problemene til Malin tar stor plass i boka, hun har ikke kontroll over drikkingen, hun har splittet opp fra sin eksmann igjen, og har stort sett bare problemer i sitt privat liv. Allikevel er dette den beste boka så langt i denne krimserien, synes jeg.

Plottet er bedre enn i de foregående, og politifolkene blir tydeligere og dermed blir dialogene bedre nå. Det som trekker ned i bøkene til Mons Kallentoft er at han så mange avsnitt der de døde "snakker". Det er litt malplassert synes jeg, men det er et grep som Mons Kallentoft tydeligvis kommer til å bruke i bok 4 også.

Boka: Julegave

søndag 6. februar 2011

Verdens styggeste sokker?

Er ferdig med sokker, strikket av rester - og de er veldig stygge!Men jeg skulle friske opp kunnskapene om sokke-strikking, fordi det er ei venninne av meg som ville lære seg å strikke det.
Det er ikke ragg-garn som en egentlig skal bruke, men det gjør jo ingenting...
...for jeg får plass til de i støvlettene mine, og da gjør det ingenting om sokkene er stygge heller. For støvlettene er jo fine, og det er langt viktigere enn sokkene som ingen ser :-) Og så er støvlettene varme og ikke glatte på isen - noe som er enda viktigere!!

fredag 4. februar 2011

Tøfler på bestilling.

Ei venninne av meg har spurt om jeg kunne strikke tøfler til hennes far som han skal på bursdagen sin. Og jada, jeg strikket i vei. Jeg fikk lov til å plukke ut farger også - hun har sett dem og er fornøyd altså :-)De er tovet tre ganger på 60 grader, så nå kan jeg ikke tove dem mer, men jeg tror det holder altså.
Selv om det er et innslag av rosa i dem, så synes jeg allikevel at de passer til en mann.

tirsdag 1. februar 2011

Groskros lue av rester

Har et prosjekt om å strikke opp rester, og det er det jeg har hatt som hensikt da jeg satte i gang med denne. Er ikke helt fornøyd - litt for lang og en farge jeg ikke likte. Men har brukt en del restegarn og det er jeg fornøyd med. Rett og vrang borden er strikket i Alaska, det grå mellom fargene i Falk mens de forskjellige fargene er garn fra Nille.
Veldig baggy :-)
Så heklet jeg en liten blomst av de siste restene, måtte ha litt pynt.
Så har jeg brukt denne oppskriften igjen - fra Lille Rosin Quilteri og Strikkeri, til to som ønsket seg baggy luer.

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...